El cuiner català Cintet, conegut a Instagram pels seus vídeos plens de sabor i bon humor, ha tornat a revolucionar les xarxes amb una recepta que ha fet que molts exclamin el mateix que ell: “Em moro”. Aquesta vegada es tracta d'un deliciós crispy rice amb tàrtar de salmó, un mos cruixent i ple de matisos que, en paraules del mateix Cintet, “és una receptassa i la resta són tonteries”. La preparació, encara que amb els seus passos, és senzilla i el resultat final promet deixar qualsevol amb ganes de repetir. És la típica preparació de restaurant que no és tan difícil replicar a casa.
'Crispy rice': una recepta que promet
El protagonista indiscutible és l'arròs. Cintet recomana utilitzar arròs rodó, ben rentat fins que l'aigua surti clara. Una vegada net, es cuina amb la quantitat justa d'aigua, fins a cobrir l'arròs, el que equival aproximadament que arribi fins a la primera falange del dit en col·locar-lo sobre l'arròs. Es cuina a foc mitjà-fort fins que comenci a bullir, després es baixa el foc al mínim i es tapa durant 12 minuts. Després d'això, es deixa reposar 5 minuts més fora del foc. És llavors quan s'assaona amb una mica de vinagre, sucre i sal al gust, la qual cosa li dona aquest toc avinagrat típic de l'arròs per a sushi.

Una vegada fred, es col·loca en un recipient i s'esclafa bé amb ajuda d'una cullera o espàtula. Aquest pas és fonamental per aconseguir la textura desitjada. L'arròs ha de reposar a la nevera entre 4 i 5 hores, fins que estigui compacte i ben fred, perfecte per fregir més tard i que quedi cruixent. Mentrestant, es prepara el tàrtar de salmó. Per a això, es pot utilitzar salmó fresc prèviament descongelat o curat. Es pica ben fi i es barreja amb anet fresc, salsa de soja, un rajolí d'oli de sèsam, sèsam torrat, una cullerada de maionesa, una mica de mostassa i, com a toc final, uns espectaculars ous de salmó. Tot això es barreja bé fins a aconseguir una mescla cremosa i saborosa.
Per muntar el plat, es fregeixen els rectangles d'arròs fins que estiguin ben daurats i cruixents per fora. Es deixen refredar una mica i es col·loquen acuradament cullerades del tàrtar sobre cada porció. El contrast entre l'arròs calent i cruixent amb el salmó fresc i cremós és absolutament espectacular. Amb aquesta recepta, Cintet demostra una vegada més com una idea senzilla, amb bons ingredients i una mica de mim, pot convertir-se en una experiència gastronòmica d'un altre nivell.