Quantes vegades has cuit arròs blanc “a ull” i t'ha sobrat com per repetir plat tres vegades més? És un clàssic. I sí, pots aprofitar-ho per fer una amanida freda o com a guarnició al següent menjar. Però siguem sincers, això acaba avorrint. A més, moltes vegades el deixem a la nevera pensant que aguantarà dies i dies, quan en realitat l'arròs blanc cuit és un dels aliments que més ràpid s'espatlla. Si no es conserva bé, pot ser fins i tot perillós per a la salut, i el que semblava una bona idea d'aprofitament es converteix en un risc. Per això, qualsevol alternativa creativa —i sobretot dolça— és més que benvinguda. I aquesta recepta ho té tot: fàcil, sorprenent i feta amb ingredients que segurament ja tens a casa.
Com convertir l'arròs bullit en unes postres sorprenents
Ha estat Clara Simó, més coneguda en xarxes com @clarafogons, la que ha tingut la millor idea dels últims temps per aprofitar aquest arròs blanc que et fa pena tirar, però tampoc no vols guardar. Això és perquè, no només és una recepta diferent i original, també són unes postres. Lluny d'estirar arròs amb llet, la Clara ens porta de viatge pel món fins al lloc que més de moda està ara mateix en gastronomia gràcies als seus originals mochis. D'unes sobres a unes postres. Els ingredients per elaborar aquesta recepta són:
- Arròs bullit
- 1 cullerada de farina d'arròs
- 1 cullerada de maizena
- Aigua
- Farcit (dolç de llet, crema de xocolata, melmelada...)
- Cacau en pols per decorar
- Sucre amb vainilla
L'arròs blanc cuit és un dels aliments que més ràpid s'espatlla i el que semblava una bona idea d'aprofitament es converteix en un risc. Per això, hi ha alternatives molt dolces que hem de conèixer
El primer pas és barrejar les farines amb l'aigua. Després s'afegeix l'arròs i el sucre i es bat fins a aconseguir una barreja homogènia. Aboca aquesta massa en un paella i porta-la al foc. No deixis de remoure fins que es converteixi en una massa fàcil de manipular. La deixem refredar una mica per no cremar-nos i ja pots començar a fer petites boletes. Si tens nens, aquesta part els pot encantar, és una cosa semblant a jugar amb Slime alhora que saps que estàs creant unes postres dolces.

Perquè la massa no se t'enganxi, és millor untar-te les mans amb una mica d'oli. Amb les boletes ja fetes, només has d'aixafar-les i crear un buit que omplim amb el que més t'agradi, crema de cacau, dolç de llet, melmelada de fruites... Ves amb compte de tancar bé les boletes i, una vegada que tinguis totes llestes, només has d'empolvorar una mica de cacau per sobre per decorar.
Per acabar, pots passar-los pel congelador unes hores per aconseguir unes postres molt més refrescants. T'animes? Una recepta senzilla, reeixida i perfecta per a aquells dies en què no saps què fer amb les sobres. A més, pots adaptar-la al teu gust i experimentar amb diferents farcits o toppings. Perquè sí, aprofitar el que tens a la nevera també pot ser creatiu, divertit... I deliciós!