Si estàs llegint això segur que ets un amant de la pasta, però alguna vegada t'ha passat que després de cuinar un plat de pasta el resultat no ha estat l'esperat? T'has plantejat que potser l'error està en el procés de cocció? Encara que en principi sembla senzill, a l'hora de coure la pasta et recomanem evitar una sèrie d'errors que solen ser molt comuns i que ens poden espatllar fins al millor plat de pasta del món. Te'n volem mostrar alguns dels més comuns que si els evites et convertiran en un autèntic mestre de la pasta.

Pasta
Pasta a l'olla / Foto: Unsplash

A l'hora de coure la pasta et recomanem evitar una sèrie d'errors que solen ser molt comuns

  • Temps de cocció a l'aigua: La pasta es cuina en aigua bullent. Una vegada que ha començat l'ebullició és temps d'abocar la pasta a l'olla, mai. Deixa-la a l'aigua bullent durant el temps que indica el paquet i treu-la quan es compleixi. La pasta continua cuinant-se una mica després de treure-la, així que evita que li passi per alt temps a l'aigua.
  • Ús d'oli: Quan cuines pasta no és necessari agregar-li oli a l'aigua, però si ho prefereixes així no hi ha problema. L'ús de l'oli és necessari quan la pasta és més "rústica", de textura aspra i s'agrega per evitar que s'enganxi.
  • Ús d'aigua freda per aturar la cocció: Si faràs una amanida, una pasta al forn o si simplement t'ha passat per alt una miqueta el temps a l'aigua bullent, pots utilitzar aigua freda. L'aigua freda (amb gel) atura la cocció i evita que en els minuts posteriors es continuï suavitzant.
Cocción Pasta
Cocció de la pasta / Foto: Unsplash
  • Escórrer la pasta sense deixar-la seca del tot: Un consell que de vegades ajuda a mantenir la pasta hidratada és que en treure-la de l'aigua bullent es faci amb una forquilla de pasta i sense esperar que s'escorri massa. L'aigua que li queda la mantindrà hidratada i ajuda que no s'enganxi o es faci una massa mentre acabes de preparar la salsa.
  • La sal a l'aigua, mai quan està fora: El sabor de la pasta millora quan la sal s'afegeix a l'aigua de cocció. No s'ha d'afegir a la pasta ja cuita.
  • Pastes al forn: Quan prepares un platet al forn i la pasta requereix cocció prèvia, treu la pasta de l'aigua bullent abans del temps indicat al paquet. Recorda que seguirà cuinant-se al forn, així que per a una bona textura prepara-la a l'aigua uns 2 o 3 minuts menys. A més, has de parar la cocció amb aigua freda mentre la prepares per posar-la al forn.
  • Remoure la pasta: Si la removem de seguida, es pot trencar. Cal esperar un minut, abans de remoure, en el cas de la pasta fresca. En el cas de la pasta seca, esperem entre 3 i 4 minuts per remoure. Repetirem diverses vegades durant la cocció.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!