El sushi és un producte exòtic, però molt popular. Un tipus de menjar provinent de la gastronomia japonesa que està en auge als restaurants i les llars de casa nostra. El que segurament no sabies és que el sushi té cops amagats que no coneixies. Avui, dia mundial d'aquest producte, et portem 5 curiositats del sushi que no sabies.

1. Es menja amb les mans

Si ets dels qui no menja sushi perquè li té pànic als pals tradicionals de la cuina oriental, no pateixis, tenim la solució per a tu. La manera tradicional de menjar sushi és amb les mans. Ni coberts, ni pals, ni res; el pròxim cop que et mirin malament per menjar sushi amb les mans, pots respondre amb tota la raó del món que no està malament, sinó que és la manera correcta de menjar-te el producte.

El sushi és un producte típic de la gastronomia nipona, però originàriament és un aliment que prové de les cuines del sud-est asiàtic

Taula de sushi. / Foto: Pixabay

2. Les normes del sushi

Igual que suques la tomata abans de posar l'oli al pa, amb el sushi també hi ha unes normes establertes per menjar-se'l. Si et menges un nigiri, has de fer-ho d'un sol mos. És important que si suques a la salsa de soja, ho facis només per la part del peix, mai per la de l'arròs. Dues pràctiques molt senzilles que t'asseguren gaudir del sushi de la millor manera possible.

3. Els xefs professionals

Els cuiners especialitzats en sushi es diuen Itamae, un ofici que requereix molta feina i anys de pràctica. Els Itamae han de respectar diversos protocols concrets, com l'art de tallar el peix o la manera de rentar l'arròs. Normalment passa molt de temps entre que un xef comença a formar-se en l'ofici fins que pot servir als clients de manera professional en un restaurant.

4. L'origen no és japonès

Sí, el sushi és un producte típic de la gastronomia nipona, però originàriament és un aliment que prové de les cuines del sud-est asiàtic. Les tècniques de fermentació del peix i de l'arròs en països de la regió de Tailàndia o Filipines, entre d'altres, va ser l'embrió que els japonesos van evolucionar, perfeccionar i professionalitzar fins a assolir el nivell actual d'un producte que defineix la seva gastronomia actual.

5. La recomanació dels cuiners

Els xefs del restaurant Tora donen alguns consells a l'hora de gaudir del sushi: "Menjar sushi és un ritual. No és el mateix degustar un nigiri que un maki. A Tora recomanem la millor manera de gaudir de cada peça, però al final és el client qui té l'última paraula". Així doncs, com en qualsevol plat, les recomanacions dels professionals s'han de tenir sempre en compte, malgrat que qui gaudeix el plat sempre ha de ser qui esculli com se'l menja.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!