Massa fina, massa gruixuda, massa farcida, amb pinya o sense ella, saludable o amb totes les calories possibles per a aquells dies que ens ve de gust pecar... és igual com la prefereixis, però a l'hora d'elegir, sempre prefereixes pizza. Explica la llegenda que, allà pel segle X les dones italianes van optar per barrejar els ingredients que tenien disponibles a la seva cuina sobre una massa de pa pla. Formatge, tomàquet, olives... i al forn. Aquest improvisat plat tan senzill com deliciós aviat es va estendre per la resta del món, convertint-se en un dels menjars més populars.

La pizza és un dels plats més coneguts de tot el món

Tots tenim un gust de pizza que preferim i demanem sempre quan estem sols, o intentem escollir quan estem amb amics, i és que la pizza és un plat tan versàtil que opcions hi ha desenes. Nosaltres hem volgut seleccionar algunes de les favorites a escala mundial, que sense cap dubte et sonaran.

Forn per a Pizza
Forn per a Pizza / Font: Unsplash

1 - Pizza Napoletana

No hi ha millor combinació que: massa, tomàquet, formatge mozzarella, rodanxes de tomàquet natural, all i julivert picat; sens dubte una combinació celestial que enamora els fans de la pizza napolitana. També podem veure varietats de napolitana menys consumides que la tradicional, però que val la pena esmentar: amb pernil, amb alfàbrega, i amb ou. Qualsevol que sigui la variant d'aquesta pizza que va convertir a la ciutat de Nàpols, Itàlia, com el bressol de la pizza, és una de les favorites per a moltes persones tant a Itàlia com a la resta del món.

2 - Pizza Calabresa

Popular en gran part del món, una versió deliciosa i per a paladars atrevits és la pizza calabresa on el protagonisme es troba a la llonganissa calabresa o xoriço sec, és una pizza una mica picant, però deliciosa que sens dubte pot acompanyar-se d'una bona cervesa o un bon refresc. Variants existeixen amb pepperoni o altres ingredients picants en altres parts del món.

3 - Calzone

La pizza tancada en forma de cresta més famosa del món. Molt pràctica per menjar, fins i tot mentre es camina. Els seus ingredients poden variar. Des de ricotta, embotits, carns, bolets fins a vegetals. A causa de la seva forma d'elaboració és una pizza molt sucosa. Trobem els seus orígens a la regió italiana de Puglia, al sud del país. Una preparació plena de sabor i que té un públic també molt fidel.

Pizza Calzone
Pizza Calzone / Font: Unsplash

4 - Quatre formatges

Per als veritables amants del formatge, no podíem deixar fora del debat aquesta pizza tan popular. Mozzarella, fontina, gorgonzola i provolone o parmesà són els formatges més utilitzats a Itàlia. Encara que podem trobar-la amb diferents combinacions depenent d'on ens trobem i quin tipus d'establiment visitem. Un autèntic plaer per a aquells que es fonen amb el formatge.