Segurament és un dels reptes més grans que la humanitat es pot plantejar: delimitar els plats del món sencer a un número reduït i catalogar-los com "els millors". De totes maneres, hi ha alguns clàssics que han traspassat les fronteres de la seva terra natal per convertir-se en els plats favorits de la majoria de la població mundial. Avui et presentem els considerats com a 8 plats preferits de la majoria de persones arreu del món.

Els 8 plats preferits de la gent arreu del món

1. Hamburguesa

Com el seu nom ho indica, és originària d'Hamburg. L'enorme migració germànica cap als Estats Units va fer que les hamburgueses es tornessin cada vegada més populars, fins a conèixer-se al món sencer: carn picada ben comprimida i en forma de disc que, generalment, se serveix com a sandvitx. Se li afegeixen verdures i s'acompanya amb patates fregides.

Hamburguesa
Hamburguesa / Font: Unsplash

2. Pizza

Aquest famós pa italià, enfornat, pla i circular, elaborat amb farina de blat, sal, aigua i llevat, es pot elaborar amb tota mena d'ingredients com a condiment. La seva versió bàsica: salsa de tomàquet i formatge. A Itàlia, la pizza més coneguda és la "margarida", amb tomàquets, formatge mozzarella i alfàbrega.

3. Sushi

Aquest plat tradicional del Japó ha despertat furor en les últimes dècades en gairebé tots els països del món. Es prepara amb arròs de gra rodó embolicat amb algues nori i acompanyat de diferents ingredients. Majoritàriament, es tracta de peixos crus acompanyats amb vegetals.

4. Paella

Continuant amb l'arròs i els peixos, la paella és un clàssic d'Espanya que ha sabut guanyar-se l'estima internacional. Originària de València, deu el seu nom al gegant "paelló" on es cuina. Es tracta d'un bon plat d'arròs i mariscos, condimentat amb safrà i herbes verdes. Com sempre, n'hi ha moltes versions i es fa també amb pollastre, porc o, simplement, vegetals.

5. Fondue

Quan arriba l'hivern i les baixes temperatures, a qui no li ve de gust una sabrosa i reconfortant fondue? Suïssa ens regala aquesta exquisida preparació de formatge fos, acompanyada de trossets de pa. És comú servir-la amb xampinyons per submergir en el formatge i assaborir.

6. 'Burrito'

La seva exquisitat i practicitat els han permès als 'burritos' consagrar-se com un altre dels plats més populars de l'univers. Autòcton de Mèxic, conté alguns dels ingredients més representatius del seu país: una truita tradicional, a la que se li agrega un farcit - generalment carn, pollastre i blat de moro - i després se l'enrotlla per formar el famós 'burrito'.

Burrito
Burrito / Font: Unsplash

7. 'Ratatouille'

Aquesta famosa especialitat prové de la Provença - regió sud-est de França - i és un guisat de tomàquets, alls, ceba, pebrots, albergínies i carabassó, regats en oli d'oliva. Es condimenta amb les anomenades herbes provençals, com la farigola, romaní, orenga, llorer i alfàbrega. El 'ratatouille' se serveix fred o calent, generalment com a acompanyament de carns o peixos.

8. Cebiche

Aquest plat nacional del Perú viu un moment de molta fama en l'actualitat després de destacar en diferents fires gastronòmiques realitzades en diferents parts del món. El cebiche peruà es prepara amb peix o mariscos crus, ceba, xili, suc de llimona i sal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!