La combinació de formatge i albergínia és un clàssic que pot transformar un àpat senzill en un tiberi deliciós. A continuació, et presentem una recepta clàssica i exquisida: "Albergínies a la parmesana". Aquest plat, d'origen italià, destaca pel seu sabor ric i reconfortant, i és perfecte per a un àpat familiar o un sopar especial.

Albergínia i formatge combinen perfectament

Ingredients

  • 2 albergínies grans
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • 2 tasses de salsa de tomàquet casolana o comprada
  • 2 tasses de formatge mozzarella ratllat
  • 1 tassa de formatge parmesà ratllat
  • 1 tassa de farina
  • 2 ous batuts
  • 1 tassa de pa ratllat
  • Fulles d'alfàbrega fresca per decorar (opcional)
alex lvrs 0ly joW 7Q unsplash
Albergínia i formatge poden combinar en moltes receptes / Foto: Unsplash

En primer lloc, hauràs de preparar les albergínies: Renta les albergínies i talla-les en rodanxes d'aproximadament mig centímetre de gruix. Col·loca les rodanxes en un colador i empolvora sal generosament per ambdós costats. Deixa reposar durant uns 30 minuts. Aquest procés ajudarà a extreure l'excés d'aigua i reduirà l'amargor de les albergínies. Després de 30 minuts, esbandeix les rodanxes d'albergínia sota aigua corrent per eliminar l'excés de sal i asseca-les bé amb paper de cuina.

Preparar les albergínies serà el primer pas per tenir el millor resultat possible

Posteriorment, prepara tres plats: un amb farina, un altre amb els ous batuts i el tercer amb el pa ratllat. Passa cada rodanxa d'albergínia primer per la farina, després per l'ou batut i finalment pel pa ratllat, assegurant-te que estiguin ben cobertes en cada pas.

A l'hora de fregir les albergínies, escalfa una quantitat generosa d'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà-alt. Fregeix les rodanxes d'albergínia fins que estiguin daurades i cruixents per ambdós costats, aproximadament 2-3 minuts per costat. Col·loca les rodanxes fregides sobre paper de cuina per absorbir l'excés d'oli.

A continuació, preescalfa el forn a 180 °C. En una font per a forn, escampa una capa fina de salsa de tomàquet en el fons. Col·loca una capa d'albergínies fregides sobre la salsa, seguida d'una capa de mozzarella ratllada i una d'empolvorada de parmesà. Repeteix el procés amb una altra capa de salsa, albergínies, mozzarella i parmesà fins que s'acabin els ingredients, acabant amb una capa de formatges. Enforna les albergínies a la parmesana durant uns 25-30 minuts, o fins que el formatge estigui bombollejant i daurat en la part superior.

filipp romanovski 1wzsZtwXcd4 unsplash
Albergínia al forn / Foto: Unsplash

Finalment, deixa reposar el plat uns minuts abans de servir perquè agafi la base. Decora amb fulles d'alfàbrega fresca si ho desitges. De forma addicional, si tens temps, prepara una salsa de tomàquet casolana per a un sabor més autèntic. Cuina a foc lent tomàquets triturats amb all, ceba, oli d'oliva i alfàbrega. Pel que fa als formatges, per a un sabor més intens, pots barrejar diferents tipus de formatge com a provolone o fontina juntament amb la mozzarella i el parmesà. Les albergínies a la parmesana formen un plat deliciós i satisfactori que ressalta la versatilitat de l'albergínia i la riquesa del formatge. Perfecte per a qualsevol ocasió, aquest plat segurament delectarà tots a la taula.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!