El be rostit és un dels plats més coneguts i més ben valorats del nostre país. És perfecte per a qualsevol ocasió, i a més de ser un plat tradicional de Nadal, també és del més consumit en dates especials d'un altre tipus i durant tot l'any per a qualsevol tipus de celebració.

El be rostit és perfecte per a qualsevol ocasió

Be rostit: les claus

Una vegada sabem que amb el forn de casa nostra podem preparar un excel·lent be rostit (no tots els forns serveixen si no tenen certa qualitat), volem comentar les variables i els petits detalls que marquen la diferència a l'hora de rostir be i que et faran quedar com a algú gurmet a l'hora de preparar aquest plat tan popular i aclamat.

Costellam / Font: Unsplash

Trucs i consells per fer be rostit:

  • Es pot afegir al be amb el llard de porc una picada d'all amb herbes aromàtiques (romaní o farigola) al gust.
  • Un truc que ens encanta és 'entatxonar' la carn de be per les seves parts més gruixudes amb unes fulles de menta o menta. Es fan uns talls a ganivet i es fiquen els fulls de menta. Durant el rostit la menta aporta frescor i retira part del 'chero' del be. Interessant, veritat?
  • En alguns llocs afegeixen vi blanc al rostit. El nostre consell és no utilitzar-lo perquè disfressa molt el sabor del be. Només ho recomanaríem en cas que el be sigui congelat o per algun motiu tingui poc sabor.
  • Cada 15 minuts cal banyar la carn amb el seu propi suc. Si veiem que va quedant poc utilitzem aigua per ruixar la carn. Tampoc no ens hem de passar, ja que si ens excedim el be es pot coure per la part de baix, una cosa que no busquem mai en cuinar aquesta carn.
Be Rostit / Font: Unsplash
  • Per evitar això últim, que el be estigui coent-se al seu suc, hi ha diversos trucs. Podem posar el be sobre una reixeta de metall que col·loquem sobre la safata de rostir. També podem posar-lo sobre uns cullerots de pal. La qüestió és que no s'assenti del tot sobre la safata amb els sucs.
  • Per conservar el fet que sigui sucosa la carn, podem posar aigua en una altra safata a la part inferior del forn. També la podem posar simplement en un recipient en algun lloc del forn, a la mateixa safata o a baix. Si vols aromatitzar una mica i evitar l''olor a be' posa a l'aigua unes rodanxes o cascos de llimona.

Ara ja saps alguns dels trucs més infal·libles per preparar un deliciós be rostit sense haver de sortir de casa i amb una qualitat suprema. Només et falta posar data al calendari i posar fil a l'agulla.