El truc de l'escuradents per escórrer és una tècnica enginyosa que permet drenar l'aigua de l'olla sense necessitat d'utilitzar un colador. Aquest mètode és senzill, eficient i redueix el nombre d'estris que necessites netejar després de cuinar. Tot el que es necessita és un escuradents de fusta, que actua com un suport entre la tapa i l'olla, creant un petit espai per on l'aigua pot sortir mentre reté el contingut dins.

El truc de l'escuradents per escórrer

Per aplicar aquest truc, primer assegura't que la tapa de la teva olla s'ajusti bé i no tingui fissures per on pugui escapar-se l'aliment. Després, cuina la pasta, l'arròs o les verdures com ho faries normalment. Quan arribi el moment d'escórrer l'aigua, col·loca la tapa sobre l'olla de manera que cobreixi completament el contingut. Després, insereix un escuradents entre la vora de la tapa i l'olla, de manera que es mantingui un petit espai obert. Aquest espai permetrà que l'aigua s'escorri sense que els aliments s'escapin.

karly gomez vhumDnhVdrQ unsplash
Olla clàssica / Foto: Unsplash

L'escuradents no només serveix per mantenir la tapa al seu lloc, sinó que també proporciona una sortida controlada per a l'aigua calenta. Aquest mètode evita que el contingut es vessi o caigui mentre es vessa l'aigua. A més, és ideal per a situacions en les quals no es disposa d'un colador o per a aquells moments en què no es vol embrutar un altre estri. Es pot destacar que, encara que l'escuradents pot semblar una eina fràgil, és prou resistent per suportar la calor i la pressió de la tapa mentre escorres l'aigua.

odiseo castrejon s6BrlKXy7e0 unsplash
Truc d'escuradents / Foto: Unsplash

Un dels avantatges principals d'aquest mètode és que permet escórrer l'aigua de forma més ràpida i segura. En reduir el flux d'aigua, pots tenir més control sobre el procés i disminuir el risc de cremades pel vapor calent que s'allibera. A més, el truc de l'escuradents és versàtil, ja que es pot aplicar en diferents tipus d'olles i tapes, independentment del material amb què estiguin fetes. Només t'has d'assegurar d'utilitzar un escuradents de fusta, ja que els de plàstic podrien fondre's per la calor.

L'escuradents no només serveix per mantenir la tapa al seu lloc, sinó que també proporciona una sortida controlada per a l'aigua calenta

El truc de l'escuradents és una tècnica econòmica i pràctica per escórrer l'aigua dels teus aliments sense colador. És una opció còmoda i segura que, a més, ajuda a reduir el nombre d'estris a la cuina. Amb només un escuradents de fusta, pots fer que les teves preparacions siguin més eficients i ràpides, estalviant temps i esforç en cada cocció.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!