El truc japonès per rostir castanyes és una tècnica poc coneguda que et sorprendrà per la seva simplicitat i eficàcia. Aquest mètode, que es basa en l'ús d'una paella gran amb forats i petites pedres calentes, aconsegueix una cocció ràpida i uniforme, donant-li les castanyes una textura i sabor exquisits. Si ets amant de les castanyes rostides i busques una manera nova de preparar-les, aquest truc japonès podria canviar la teva manera de cuinar-les per sempre.

El truc japonès per rostir castanyes

Per començar, necessites una paella gran amb forats en la base, similar a les utilitzades per rostir castanyes tradicionalment a Europa. Tanmateix, aquí entra el toc especial: en lloc de posar directament les castanyes a la paella, primer es col·loca una capa de petites pedres en el fons de la paella. Aquestes pedres han de ser prou petites per moure's fàcilment en regirar, però prou grans per no passar a través dels forats. La idea és que, en escalfar-les, les pedres actuïn com un element conductor de la calor que permetrà una cocció uniforme.

simon hurry G61qqTqdF6E unsplash
Un truc que arriba des de Japó / Foto: Unsplash

El primer pas és escalfar la paella amb les pedres al foc durant uns minuts. Això permet que les pedres absorbeixin i retinguin la calor, la qual cosa és fonamental per a la cocció. Una vegada que estan ben calentes, s'introdueixen les castanyes a la paella, sobre les pedres. És important que les castanyes estiguin en contacte directe amb les pedres per aprofitar la calor i aconseguir l'efecte de rostit.

Aquest truc permet que la calor es distribueixi de manera uniforme gràcies a les pedres, accelerant-ne el procés

A diferència d'altres mètodes, on les castanyes es cuinen de forma més lenta, aquest truc permet que la calor es distribueixi de manera uniforme gràcies a les pedres, accelerant el procés. De fet, aquesta tècnica fa que les castanyes es cuinin en molt menys temps, mantenint la seva sucositat i potenciant el seu sabor. Les pedres calentes transmeten la calor de manera constant, la qual cosa evita que les castanyes es cremin o quedin crues en algunes parts.

emre dAo9zKQIZWs unsplash
Castanyes, un clàssic dels mesos freds / Foto: Unsplash

Una vegada que les castanyes siguin a la paella, és important regirar-les constantment perquè la calor es distribueixi de manera uniforme. Amb aquest moviment, les pedres i les castanyes es barregen, aconseguint que cadascuna d'elles es rosteixi de manera perfecta. En qüestió de minuts, l'aroma a castanyes rostides omplirà la teva cuina, i el resultat final serà una menja de castanyes tendres i ben cuites, amb un toc torrat que potencia el seu sabor.

En definitiva, el truc japonès de rostir castanyes amb pedres calentes en una paella amb forats és una tècnica que, encara que simple, transforma per complet l'experiència de gaudir d'aquest fruit tan popular. No només és ràpid, sinó que també permet un control precís sobre la cocció, assegurant que cada castanya estigui perfectament rostida.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!