Els plàtans són una de les fruites més consumides al món, però també una de les més delicades. Passen d'un groc perfecte a un marró fosc en qüestió de dies, el que moltes vegades ens obliga a consumir-los ràpidament o a utilitzar-los en receptes com batuts o pans de pessic abans que s'espatllin. Tanmateix, la creadora de contingut @kenedyrojas ha compartit a Instagram un truc senzill i efectiu per evitar que es posin negres tan ràpid. Un experiment que ha cridat l'atenció de milers d'usuaris i que demostra que un simple canvi en la manera d'emmagatzemar-los pot prolongar la seva frescor durant diversos dies.
El truc perquè els plàtans no es posin negres
En el seu vídeo, la influencer col·loca quatre plàtans al rebost: dos dins d'una bossa de plàstic ben tancada i els altres dos a l'aire, sense cap mena de protecció. Passats cinc dies, arriba el moment de la veritat. Quan els revisa, la diferència és evident: els plàtans que van quedar fora de la bossa han desenvolupat moltes més taques i la seva pell s'ha enfosquit considerablement, mentre que els que eren dins de la bossa continuen mantenint un color groc intens i amb prou feines tenen pigues.

Per què passa això? La clau està en l'etilè, un gas natural que produeixen els plàtans durant la seva maduració. Quan la fruita queda exposada a l'aire lliure, aquest gas es dispersa i accelera el procés de maduració, fent que la pell s'enfosqueixi més ràpidament. En canvi, en col·locar els plàtans en una bossa tancada, el gas queda atrapat i l'oxidació de la pell s'alenteix, cosa que permet que es mantinguin frescos durant més temps. Aquest truc tan simple podria canviar per complet la forma en què emmagatzemem els plàtans a casa.
Si vols provar-ho, només necessites una bossa de plàstic i una mica de paciència. Guarda els plàtans dins de la bossa assegurant-te de tancar-la bé i en deixa d'altres fora per comparar els resultats. En pocs dies notaràs la diferència. Per als qui prefereixen evitar el plàstic, també es pot utilitzar una bossa de paper o un recipient hermètic, encara que els resultats poden variar lleugerament.
Només necessites una bossa de plàstic i una mica de paciència
Aquest petit experiment demostra que no sempre és necessari recórrer a trucs complicats o costosos per conservar millor els aliments. De vegades, una simple bossa pot marcar la diferència i evitar que malgastem fruita en bon estat. La pròxima vegada que compris plàtans, recorda aquest consell i posa'l a prova. Potser descobreixes que mantenir-los grocs durant més temps és més fàcil del que imaginaves.