Detectar si un bar o restaurant és brut no sempre és fàcil, però posar atenció a certs detalls pot donar-nos una bona idea de les condicions d'higiene del lloc. Aquí et presentem 10 senyals clau per identificar establiments que podrien no estar complint amb els estàndards adequats de neteja.
Els detalls més importants per descobrir restaurants bruts
Estar atent a aquests detalls pot ajudar-te a identificar bars i restaurants que no mantenen estàndards adequats de neteja. Si notes alguns d'aquests senyals, el millor és buscar un altre lloc on menjar o beure, ja que la higiene és essencial per a la salut dels comensals.
Olor desagradable
El primer signe d'un lloc brut és una olor desagradable en entrar. Les pudors poden ser indicatives de problemes de neteja a la cuina, banys o àrees d'emmagatzemament. Si fa olor de menjar ranci o escombraries, és probable que l'establiment no estigui ben cuidat.
Banys en mal estat
Els banys són un reflex directe del nivell de neteja d'un bar o restaurant. Si els banys estan bruts, sense sabó, paper higiènic o amb pudors, és probable que la falta d'higiene s'estengui a altres àrees de l'establiment, com la cuina.
Mobiliari: taules, cadires i finestres, al detall
Asseure's en una taula o cadira enganxifosa és una experiència desagradable que també pot ser un indicatiu de mala neteja. Les taules i cadires han de netejar-se després de cada ús, i si això no es fa correctament, podrien acumular restes de menjar i greix. Taques de greix, pols o teranyines a les parets o finestres indiquen que l'establiment no es neteja a fons. Aquests detalls solen passar desapercebuts per a molts, però reflecteixen un ambient general de desatenció.
Posar atenció a certs detalls pot donar-nos una bona idea de les condicions d'higiene del lloc
Vaixella i coberts bruts
Coberts, plats o vasos amb taques, residus de menjar o marques d'aigua són un senyal clar que el procés de rentatge no és adequat. Això pot exposar els comensals a bacteris i altres patògens.
Taques a terra
Un terra brut o enganxós és una clara indicació de falta d'higiene. Restes de menjar, papers o taques de beguda s'han de netejar immediatament. Un terra brut no només és poc atractiu, sinó que també pot ser perillós i relliscós.
L'aspecte del personal també pot donar-nos pistes sobre el nivell de neteja del lloc
Personal descurat
L'aspecte del personal també pot donar-nos pistes sobre el nivell de neteja del lloc. Si els cambrers o cuiners porten roba bruta, o no utilitzen guants i gorres a la cuina, és un mal indici. Un personal ben cuidat sol reflectir una millor atenció a la neteja general.
Cuina visible bruta
Molts restaurants tenen cuines obertes o parcialment visibles. Si pots veure estris bruts, superfícies tacades o acumulació de greix, és un senyal que la neteja no és una prioritat.
Escombraries acumulades
L'acumulació d'escombraries en àrees visibles és un altre signe de desorganització i brutícia. Els cubells d'escombraries han de buidar-se amb regularitat, i les escombraries mai no han d'estar vessant o mal tancades.
Insectes o rosegadors
Finalment, la presència d'insectes com mosques, paneroles o fins i tot rosegadors és un senyal alarmant de males condicions sanitàries. Si en veus algun d'aquests, és millor evitar el lloc, ja que indiquen una falta greu d'higiene.