I el premi al nou millor restaurant del món és per al Disfrutar. Nou anys després, la gala gastronòmica més important del món, el The World's 50 Best Restaurants, ha tornat a situar Catalunya com el territori amb el millor restaurant del planeta, després de la darrera victòria d'El Celler de Can Roca el 2015. Aquesta nit de dimecres a Las Vegas, el matí de dijous a Catalunya, s'ha celebrat la 22a edició d'un certamen que aplega els millors establiments i xefs del globus terraqüi, així com la mirada de tota la premsa internacional.

El Disfrutar és el nou millor restaurant del món

Els cuiners Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas són els artífexs del triomf d'un restaurant que va obrir portes el 2014 i que compta ja, entre altres reconeixements, amb tres estrelles Michelin. En un cara a cara ajustat, el restaurant català s'ha imposat al basc Asador Etxebarri, que ha quedat en segona posició, i del parisenc Table, en tercera posició. Un top 4 amb accent peninsular, de l'Estat, ja que el madrileny DiverXO, del xef Dabiz Muñoz, ha quedat en quarta posició.

Així, el Disfrutar compta novament amb el privilegi i l'honor de ser el millor restaurant de Catalunya. El 2019 va ser el primer restaurant català posicionant-se dins del top 10 (9è lloc); el 2021, 5è; el 2022, 3r; i l'any passat, 2n. L'establiment d'aquests tres il·lustres cuiners, situat al carrer Villarroel de la capital catalana, ha estat qualificat pel jurat del premi com un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”. Es tracta d'un espai descrit com a un testimoni de la naturalesa constantment al·lucinant amb la seva oferta gastronòmica: “Un emocionant passeig ràpid i en muntanya russa d'una experiència culinària d'altíssim nivell”, segons els membres avaluadors de la cerimònia gastronòmica més important de l'any.

Incrustat a l'Eixample, just davant del Mercat del Ninot, l'establiment també sorprèn pel seu disseny. El respecte per la història i l'herència del Mediterrani en són la inspiració i la ceràmica el fil conductor que marca l'espai interior. La zona d'accés està inspirada en Barcelona, en els forjats del Mercat del Ninot i en els colors de la ceràmica mironiana. El passadís central, fet de ceràmica amb els colors i textures de l'argila, travessa la cuina que queda totalment a la vista del client i dona pas al menjador principal, que està inspirat en els petits pobles de pescadors i destaca per ser un espai lluminós i blanc, que transporta fora de la ciutat i enllaça amb la terrassa; un espai que pica l'ull al restaurant Compartir.

El llegat d'El Celler de Can Roca i El Bulli

Al llarg d'aquestes vint-i-dues edicions, en 8 ocasions, comptant la d'enguany, un restaurant català s'ha proclamat com el millor de tot el món. D'aquesta forma, el Disfrutar agafa el relleu de dos il·lustres catalans com El Bulli, vencedor de la primera edició —el 2002—, i també del 2006, 2007, 2008 i 2009. Mentre que El Celler de Can Roca va imposar-se als anys 2013 i 2015. Així doncs, la trilogia dels restaurants catalans es completa amb un trident gastronòmic de somni i que posa Catalunya a l'aparador mundial, tot i que el local de Ferran Adrià va tancar portes ja fa tretze anys.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!