El restaurant Disfrutar ha acollit aquest matí la presentació del tercer número de la revista Apart. Es tracta d'una publicació gastronòmica que surt un cop a l'any i que elabora la revista Cuina. Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduart Xatruch han estat els mestres de cerimònia, i codirectors d'aquesta edició de la revista, en una presentació conduïda per la directora de la revista Cuina, Judith Càlix.

El tercer número d'Apart

És el tercer any que la revista Cuina elabora, juntament amb alguns dels millors xefs del país, la revista Apart, una publicació gastronòmica que reflexiona i analitza alguns dels aspectes culturals i gastronòmics del país d'una manera pausada. El fil conductor d'enguany és el Mediterrani, un rebost immens que toca diversos països amb idiomes i cultures diferents, però amb un punt d'unió únic que, gastronòmicament, és dels més rellevants del món.

A més de ser una font de producte gastronòmic excel·lent, el Mediterrani és el punt d'unió dels orígens dels tres xefs

La revista fa una repassada a les diferents cultures mediterrànies a través de set reportatges en profunditat sobre producte, restaurants i històries humanes molt properes. Set punts de vista que van des de Roses fins a Grècia, passant per Itàlia, França, el Marroc o Croàcia.

Ambient presentació Apart Disfrutar
Ambient al restaurant Disfrutar durant la presentació de la revista Apart. / Foto: Oriol Foix Duaigües

Disfrutar pren el relleu

Els xefs del Disfrutar són els amfitrions del tercer número d'una revista que ha vist passar per la seva portada, en els dos números anteriors, als germans Roca (l'edició passada) i a Ferran Adrià (al primer número). El fil conductor d'enguany, el Mediterrani, no ho és per casualitat, ja que, a més de ser una font de producte gastronòmic excel·lent, el Mediterrani és el punt d'unió dels orígens dels tres xefs. Les costes de Girona, Barcelona i Tarragona han vist néixer i créixer els tres cuiners que ara, dotze anys després de conèixer-se en un viatge a Istanbul, són al top de l'elit gastronòmica mundial. Un top que han assolit sense deixar mai de tocar de peus a terra i fent bandera del respecte pel producte i la tradició locals.

Amb tres estrelles Michelin i ocupant actualment el segon lloc a la llista, el Disfrutar és un dels que té més opcions d'encapçalar el prestigiós rànquing internacional

El pròxim 5 de juny, els tres xefs viatgen a Las Vegas per assistir a la que podria ser la cerimònia més important de la seva vida. La gala dels 50 Best Restaurants podria nomenar el Disfrutar com a millor restaurant del món. Amb tres estrelles Michelin i ocupant actualment el segon lloc a la llista, el Disfrutar és un dels que té més opcions d'encapçalar el prestigiós rànquing internacional.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!