La clau per viure una vida llarga variarà segons a qui li demanis. Està ple de gurus amb fórmules màgiques, receptes infal·libles i consells que l'únic que amaguen en el fons és la voluntat de prendre els diners. Però si vols rebre el consell d'algú, el millor és anar a la font primària. És a dir, preguntar a un avi o àvia que supera la barrera dels 100 anys. Aquestes persones sovint estan disposades a compartir els seus secrets de longevitat, tant si atribueixen la seva llarga vida a les opcions dietètiques com als hàbits de vida. Ara, Evelyn Eales, de 104 anys, està compartint la seva beguda preferida per allargar els anys i, potser, no és la que tothom s'espera.

Una beguda per a la longevitat

Eales va parlar recentment amb 40/29 News, mitjà estatunidenc, el dia del seu aniversari. Tot i que aquest aniversari va marcar el seu 104è any, tècnicament només celebrava el seu 26è aniversari, ja que és nascuda un 29 de febrer. Quan se li va preguntar què la fa sentir tan jove, va dir que es deu a algunes opcions d'estil de vida i al seu vi preferit. "Bé, fa 40 anys que estic vídua i no tinc fills", va dir Eales. "I bec vi cada dia: Franzia Chillable Red".

Es tracta d'un vi vermell de cos lleuger que es fa per servir fred. Més cos i sabor que el vi rubor, més suau que els vins negres tradicionals. Combina bé amb aliments més lleugers. Tot i que alguns poden tenir opinions diferents sobre beure vi cada nit, aquest hàbit pot ser més beneficiós del que sembla. Una caixa de 3 litres de Franzia Chillable Red probablement costarà entre 11 i 15 dòlars, mentre que una caixa de 5 litres, que equival a unes 34 copes de vi, sol costar entre 18 i 26 dòlars, depenent del lloc on es compri.

Eales tampoc és l'única que ha parlat dels beneficis del vi. Edith Ceccarelli, una de les persones més velles d'Amèrica, i que va morir al febrer a l'edat de 116 anys, també es va dedicar a apuntar en la mateixa direcció. "Quan li van preguntar sobre els seus secrets, va dir als altres que haurien de prendre una copa de vi negre amb el sopar i cuidar els teus propis negocis", segons va recollir aleshores The New York Times.

El vi negre, l'elixir etern

El que queda palès és que dues dones de 116 i 104 anys van revelar que cada dia prenen (o prenien) una copa de vi als vespres. Estigui relacionat o no, el vi negre s'ha enfrontat recentment a un cert escrutini pel que fa als beneficis per a la salut, i els estudis sobre l'alcohol i la longevitat han arribat a conclusions diferents, però tant Ceccarelli com Eales afirmen que han obtingut anys addicionals com a resultat dels seus hàbits de consum.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!