Després del torn del The World's 50 Best Restaurants, arriba l'hora del The World's 50 Best Bars. La gala, celebrada aquesta nit a Madrid, ha donat a conèixer les 50 millors cocteleries de tot el món del 2024, entre les quals n'hi ha dues de Barcelona al top 10. Primerament, el Sips Bar (C/ de Muntaner, 108) ha classificat en tercera posició tancant el pòdium, mentre que Paradiso (C/ de Rera Palau, 4) ha segellat les deu primeres places, precisament en el desè lloc. El bar mexicà Handshake Speakeasy s'ha convertit en la millor cocteleria del món, en aconseguir el primer lloc en l'edició 2024 d'aquest rànquing.

The World's 50 Best Bars: Barcelona, al top 10

Escollit com el millor bar d'Europa el 2024, la cocteleria Sips es va inaugurar el 2021. Amb un creixement espectacular, va ser nomenat el The World's Best Bar el 2023 amb la medalla d'or. L'auge de Sips pot semblar meteòric, però tot el que passa entre les seves parets és el resultat de dècades d'experiència combinada. Els propietaris Simone Caporale i Marc Álvarez són llegendes del camp, l'antic bar de Caporale, Artesian, ha guanyat el primer lloc de la llista dels 50 millors bars del món quatre vegades entre 2012 i 2015, mentre que Álvarez va perfeccionar el seu ofici durant més de 10 anys amb els germans Adrià, d'El Bulli.

Cocteleria Sips The World's 50 Best Bars / Foto: Cedida
Cocteleria Sips al The World's 50 Best Bars / Foto: Cedida

El disseny del bar de l'illa de Sips, que evita deliberadament les expectatives de com hauria de ser un bar, segueix sent tan cridaner com sempre i begudes com la Krypta (ginebra, brandy, kiwi i llima, servides en una cambra olfactiva) o el Primordial (whisky, oporto i pera servit en dues mans metàl·liques fetes per ser bressols i beguts) atrauen les multituds.

Sips i Paradiso entren al top 10 dels millors bars del món de 2024, a la 3a i 10a posició, respectivament

En la desena posició trobem l'altra cocteleria catalana, el bar Paradiso. "Dues de les principals destinacions turístiques de Barcelona són la famosa Sagrada Família i Paradiso de Gaudí", descriu el jurat de l'acadèmia, que afegeix: "Hi ha un parentiu, ja que tots dos creen una sensació de meravella i admiració en els visitants". A Paradiso, això comença amb l'entrada, amagada darrere la porta de la nevera d'una botiga de pastrami, que condueix a un bar que sembla l'interior d'una balena amb les seves majestuoses costelles de fusta corbades.

Cocteleria Paradiso Barcelona / Foto: Cedida
Cocteleria Paradiso Barcelona / Foto: Cedida

Abans que tingueu temps de prendre-ho tot, el personal lliure un menú atractiu amb un concepte que sempre sembla més gran que el que els còctels tradicionalment volen transmetre. L'oferta d'enguany s'endinsa en la idea gens menyspreable dels misteris de l'univers. I les begudes també són impressionants: plats amb diversos ingredients servits en vaixells espectaculars, sovint força elaborats. La major part del que se serveix aquí prové del Paradiso Lab, on la creativitat i la curiositat il·limitades de l'equip es canalitzen a les libació que van fer que Paradiso fos nomenat el millor bar del món el 2022.

Així és la millor cocteleria del món

El Handshake Speakeasy és una història en dues parts en aquest establiment de moda de Ciutat de Mèxic amagat al barri de Colònia Juárez, que va ser escollit com el millor bar d'Amèrica del Nord l'any 2024. Inspirat en l'època de la prohibició, passa les cortines de vellut peluix al primer port d'escala de la planta baixa, on l'espai íntim llueix una estètica negra i daurada i vibracions de Gatsby. Pel que fa al bar del soterrani, un espai que es va inaugurar l'any 2023, remet a l'esperit i l'energia mexicà pur.

El bar Handshake Speakeasy The World's 50 Best Bars / Foto: Cedida
L'eufòria de Handshake Speakeasy / Foto: Cedida

A primera vista, la llista de begudes és minimalista, però tenint en compte que el cap de bar Eric Van Beek utilitza tècniques culinàries avançades en la preparació, cada beguda és més complexa del que sembla, sovint triguen 48 hores a elaborar-se des del principi fins al final i solen tenir textures inesperades. . Hi ha un laboratori in situ amb el responsable Yiyi Aparicio al capdavant amagat al cor del bar on l'equip experimenta diàriament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!