Els vermuts Rosat 2024 i Blanc 2023 de la marca lleidatana Marnuthem, han estat guardonats pels World Vermouth Awards 2024 com a Millor Vermut del Món en les categories, semidolç i semi sec, respectivament. Així ho ha fet públic aquest mes de maig l'organització World Drinks Awards que premia per segona vegada consecutiva l'elaborador de Bell-lloc d'Urgell.

Dos vermuts fets a Lleida, els millors del món

Els propietaris de Marnuthem, Marc Cuenca i Núria Sánchez, han mostrat la seva satisfacció i orgull per aquests nous reconeixements, quan ara fa un any que el Vermouth Blanc 2021, ja va ser reconegut amb aquest mateix guardó. "Entenem que aquest nou premi és la confirmació que anem pel bon camí; amb una aposta decidida per la qualitat i el producte prèmium", explica Cuenca. Per la seva banda, Sánchez assegura que "el respecte pel vi blanc i rosat és la base per a una bona selecció dels botànics que configuren la nostra recepta; són decisions claus que determinen l'excel·lència del vermut".

marnuthem rose 2024
Marnuthem rose 2024 / Foto: Cedida

Els World Vermouth Awards són premis globals que seleccionen el millor en tots els estils reconeguts internacionalment, premien i promouen el millor vermut del món entre els consumidors i el comerç de tot el món. En aquest sentit, Cuenca remarca el fet que "el jurat dels premis hagi reconegut la qualitat de dos productes tan diferents, i alhora tan complementaris".

Els elaboradors lleidatans subratllen que el Marnuthem Rosat és d'aspecte rosat, lleuger aroma floral i amb tocs de fruita del bosc; amb un pas per boca cremosa amb gust de vainilla i nabius. Per la seva banda, el Marnuthem Blanc, té un nas fresc amb tocs cítrics, fruita tropical i canyella; i en boca, les primeres notes cítriques i fresques, finalitzen amb una lleugera amargor amable que marca la diferència.

Marnuthem blanc 2023 / Foto: Cedida
Marnuthem blanc 2023 / Foto: Cedida

Marnuthem, el vermut que respecta el vi

Marnuthem és l'acrònim de Marc, Núria i Vermut. Un detall que explica el triangle que el Marc Cuenca i Núria Sánchez mantenen amb aquest producte de maceració vínica que pot tenir tantes variables com maneres d'elaborar i botànics vulguem utilitzar. Marnuthem és una marca jove, oberta, exigent, constant i optimista en el futur. Dedicada a l’estudi i el desenvolupament de vermuts. D’un viatge a un somni, que es va convertir en una il·lusió, i aquesta en un projecte que des de l’abril del 2018 els captiva, els inquieta i els fa gaudir com mai d’una aventura increïble que ha obert les portes d’un món fascinant i ple de màgia i misteri, en què han conegut persones, històries, racons, cultures i projectes increïbles. Han encetat ampolles i ampolles, han estudiat cada aroma, cada botànic, cada variant, cada procés, cada vi, i tot amb el mateix objectiu: fer gaudir, sorprendre, transportar i seduir amb nas, amb boca i amb essència. Un producte avantguardista, ple de força i elegància, on l’art, l’amor, les arrels i la passió donen lloc a un producte diferent i autèntic.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!