La destil·leria Portet, de la Pobla de Segur, ha rebut dos premis al prestigiós Spirits Selection del Concurs Mundial de Brussel·les. La Ratafia dels Raiers "Reserva de l'Avi Joan" ha rebut una Medalla d'Or, mentre que la "Ratafia Portet 1883 33 Llunes" n'ha rebut una de Plata. Un doble reconeixement que se suma a la cinquantena de guardons que ja fa anys que col·lecciona la petita empresa familiar del Pallars.

Doble premi català

La ratafia és un dels licors catalans tradicionals per excel·lència. I si hi ha un racó del país conegut per l'elaboració de ratafia és el Pallars Jussà, concretament el municipi de La Pobla de Segur. A més de ser el lloc d'origen de grans ídols catalans com Carles Puyol, a la Pobla també hi tenen una de les joies gastronòmiques de més prestigi internacional. Es tracta de la destil·leria Portet, un petit obrador familiar que acumula diversos premis i que ara en suma dos més. Es tracta de la Medalla d'Or que ha rebut la Ratafia dels Raiers "Reserva de l'Avi Joan" i la Medalla de Plata de la "Ratafia Portet 1883 33 Llunes", dos guardons concedits en el marc del Spirits Selections del Concurs Mundial de Brussel·les, un dels certàmens del sector més importants del món.

Els premis se sumen a la cinquantena de reconeixements que la petita destil·leria, fundada al segle XIX i amb Àngel Portet i el seu fill Miquel (tercera generació de la família) al capdavant, acumula des de fa més d'una dècada. El 2019 van guanyar "tres medalles als USA Spirits Ratings, el concurs de licors més important dels Estats Units. Dues de plata, per a la Reserva 21 Llunes i per a la Reserva 33 Llunes, i una de bronze per a la Ratafia dels Raiers", entre molts altres premis, segons explica la mateixa empresa a la seva pàgina web.

Talent català

Catalunya també brilla en altres aspectes de la gastronomia tradicional. Terra de fruita, embotit, formatges i molts altres productes, a Catalunya hi han caigut diferents premis els darrers anys. Més enllà de les estrelles Michelin o els restaurants premiats als rànquings de més prestigi internacional, Catalunya destaca, sobretot, pels premis més "petits" que sovint passen desapercebuts, però que tenen molt de mèrit. Som la terra amb el millor croissant artesà de l'estat, o el territori amb el millor cuiner jove de l'estat, Ethan Álvarez, un jove d'Osona que s'ha proclamat campió del concurs de cuina català, és campió estatal i ha quedat 5è als mundials, la millor posició aconseguida mai pel país.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!