La Guia Repsol 2025 va suposar l'enèsima confirmació del talent hegemònic de la gastronomia catalana a l'Estat espanyol. Vuit restaurants van aconseguir sumar 1 Sol més a les seves vitrines, mentre que l'Esperit Roca, l'última obertura culinària dels tres germans gironins, va fer història en passar de 0 a 2 Sols, fet que se suma a una estrella Michelin en menys de dotze mesos de vida. Al·lucinant l'exhibició de múscul de la cuina nostrada que brilla per tots els cuiners i cuineres que treballen al nostre país.

L'únic restaurant de l'Estat que perd els seus 3 Sols Repsol

Malauradament, tot no van ser bones notícies a la gala celebrada a Tenerife el dilluns a la nit. Aquest esdeveniment va suposar que un restaurant de Barcelona perdés un dels 3 Sols Repsol. Una pèrdua dolorosa que comporta que Catalunya no compti amb 10 restaurants al màxim calaix del podi, sinó que en siguin nou. Es tracta del Via Veneto, emblemàtic i històric restaurant de la capital catalana que ha esdevingut l'únic local de tot l'Estat en sortir del rànquing de 3 Sols i ubicar-se un esgraó per sota. També Ramón Freixa a Madrid desapareix de la llista dels restaurants amb tres Sols, però en aquest cas pel tancament d'aquesta casa.

via veneto monje
El lideratge ferm del Via Veneto amb la família Monje / Foto: Via Veneto

No obstant això, és àmpliament conegut el talent d'aquest restaurant liderat per la família Monje que compta amb 1 estrella MichelinEl Via Veneto és el clàssic de clàssics entre els restaurants de Barcelona. Un espai únic que et trasllada a una altra època i on l'elegància i la tradició t'abracen des del primer moment que hi entres. Va obrir portes l'any 1967 i 58 anys després es manté congelat en una altra època. El primer que et trobes en arribar és un aparcacotxes molt elegant que guarda una porta coronada per dos tendals vermells.

El restaurant Via Veneto és l'únic en tot l'Estat en perdre els 3 Sols de la Guia Repsol 2025 i es col·loca a la classificació d'establiments amb 2 Sols

A dins, un petit passadís estret et condueix a la barra i a la sala principal del restaurant; cortines gruixudes, cadires entapissades, tovalles de roba i cambrers amb esmòquing vesteixen un espai amb la llum tènue i un autèntic esperit senyorial. No és anodí que fos un dels restaurants predilectes de Salvador Dalí. Al Via Veneto, el geni de Figueres hi celebrava àpats amb diverses personalitats, amb les quals perpetrava algunes de les seves gestes més surrealistes. En una ocasió, Dalí va demanar que li servissin unes llonganisses que va fer penjar del coll dels convidats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!