Quan es tracta d'amanides, un gran percentatge d'elles porta algun dels famosos ingredients verds. Sense cap dubte, enciam i espinacs són dues de les opcions més valorades per diferents motius a l'hora d'afegir aquest toc verd a les nostres amanides, que a més sovint són l'ingredient principal. Com sabem que són dues opcions molt recurrents, hem volgut veure les propietats d'ambdós aliments perquè els escullis segons et convingui a la teva pròxima amanida.
🥬 Desembre: tots aquests aliments pots plantar durant aquest mes
Dues opcions freqüents a les amanides
Enciam
Per cada 100 grams d'enciam, trobem:
- Calories: 18 kcal
- Proteïnes: 1,3 g
- Greixos: 0,2 g
- Hidrats de carboni: 1,4 g
- Fibra: 1,5 g
Els seus principals beneficis per a la salut són:
- L'enciam és un aliment alcalinitzant, refrescant, remineralitzant.
- Té qualitats hipnòtiques, que ajuden a agafar el son, i també analgèsiques davant el dolor. Presenta propietats calmants sobre l'excitació nerviosa.
- Posseeix una acció aperitiva, estimulant les glàndules digestives, així com una suau activitat laxant pel seu contingut en fibra. A causa que drena el fetge, exerceix una acció depurativa general de l'organisme.
- També té propietats hipoglucemiants (redueix el sucre en sang), la qual cosa fa aconsellable el seu consum pels diabètics.
- Com és rica en betacarotè, contribueix a la prevenció del càncer, especialment de còlon i pulmó.
Espinacs
Per cada 100 grams d'espinacs, trobem:
- Calories: 31 kcal
- Proteïnes: 2,6 g
- Hidrats de carboni: 1,2 g
- Greixos: 0,3 g
- Fibra: 6,3 g
💥 Espinacs: propietats, beneficis i consells d'aquesta verdura hivernal
Els seus principals beneficis per a la salut són:
- Enforteixen els ossos. La vitamina K dels espinacs ajuda a retenir el calci, el que deriva en una adequada mineralització òssia i millora la salut i enfortiment dels ossos.
- Tonifiquen els músculs i cuiden la pell i el cabell.
- Combaten el restrenyiment gràcies al seu alt contingut en fibra.
- Tenen efectes diürètics pel seu gran percentatge d'aigua.
- També ajuden l'aprimament a causa de les seves poques calories i l'efecte de sacietat que produeixen.
- Controlen la hipertensió. Els nitrats presents en els espinacs produeixen òxid nítric, que afavoreix la vasodilatació de les artèries i en conseqüència, ajuda a reduir la pressió arterial.
- Ofereixen beneficis neurològics. El potassi, carotè i flavonoides en els espinacs milloren el funcionament cerebral i retarda el deteriorament mental.
- Ajuden a millorar la gastritis. Els espinacs contenen múltiples propietats a l'hora de curar úlceres gàstriques, calmar l'acidesa i l'ardor d'estómac.
🥗 Aquests beneficis tindràs si menges espinacs a la nit
Què et sembla? Per quina d'elles et decidiràs a les teves pròximes amanides? Com pots veure, ambdues són opcions saludables i que condimenten les teves amanides de la millor forma alhora que ajuden la teva salut en múltiples aspectes.