Per preparar un saborós guacamole, unes saludables torrades per a l'esmorzar, una amanida o fins i tot un batut, l'alvocat s'ha convertit en molt poc temps en la fruita preferida de milers de persones. És boníssim, resulta molt saludable gràcies als seus greixos bons i és molt benvingut per fer postureig a Instagram, ja que no hi ha recepta de moda que no l'inclogui. Però, sabem triar el millor alvocat del supermercat? O, podem diferenciar els que estan al punt i els que ja s'han passat o continuen durs? Aquesta és, sens dubte, la nostra assignatura pendent.

El truc per comprar el millor alvocat

Al contrari que moltes altres fruites o verdures, que es veu de lluny si estan ja passades o no tenen el color adequat, en el cas dels alvocats és cert que és complicat trobar el punt exacte de maduració. Així, és molt habitual obrir un alvocat i trobar que és molt dur o, al contrari, que la seva carn fins i tot ha enfosquit i està massa passat.

Alvocat / Foto: Freepik
El truc per comprar el millor alvocat / Foto: Freepik

Raúl Cardaba és un fruiter que s'ha fet molt popular a les xarxes socials, sobretot a TikTok, on et proporciona trucs per saber el punt exacte de la fruita i alhora et descobreix fruites exòtiques i t'explica tant com preparar-les com les particularitats del seu sabor. En el cas de l'alvocat, en Raúl ho té clar, el truc infal·lible és el tacte, però no prement, com acostumem a fer. En aquest cas, cal ser delicats i prémer una mica la pell per notar com cedeix una mica de res.

Apostar pels que són encara una mica madurs

Això sí, agafar aquest punt requereix pràctica i entrenament. Però quan s'és capaç de detectar aquest matís, no hi haurà alvocat que es resisteixi. D'altra banda, el fruiter explica que quan es fa aquest gest i es nota que la pell se separa molt de la carn, que ja està molt solta, això vol dir que ja és molt madur. En aquest buit, l'oxigen ha penetrat a la fruita i, per això, en obrir-lo, veiem la carn més fosca.

Alvocat / Foto: Freepik
Raúl Cardaba és un fruiter que s'ha fet molt popular a les xarxes socials / Foto: Freepik

Un truc molt repetit, però gens aconsellable, és el de retirar el peduncle o petita tija que queda juntament amb la fruita. Amb això només aconseguim fer malbé l'alvocat, ja que per allà hi entrarà llum i oxigen, que acabarà fent malbé la peça. És com si deixem una pera tallada per la meitat, es rovellarà en qüestió de minuts. Si ens trobem en una botiga, sempre és millor apostar pels que són encara una mica madurs, perquè acabaran el procés a casa i podem comprovar-ho de prop. Si, al contrari, aquest alvocat és ja madur, és millor deixar-lo al seu lloc i continuar buscant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!