Els canelons són un plat clàssic que sovint s'associa amb reunions familiars i celebracions. Tanmateix, preparar canelons pot portar temps, i congelar-los pot ser una solució pràctica per estalviar esforç en el futur. Però és realment bona idea congelar-los? Aquí explorem els pros i els contres de fer-ho.
Hauria de congelar els canelons?
Primer de tot, veurem els avantatges que té congelar canelons:
Estalvi de temps i esforç
Congelar canelons permet cuinar una gran quantitat d'una sola vegada i gaudir-ne en diferents ocasions. Això és especialment útil per a persones amb agendes ocupades o famílies grans.
Conservació del sabor i la textura
Si es congelen correctament, els canelons poden mantenir el seu sabor i textura pràcticament intactes. És important assegurar-se que estiguin ben coberts per evitar cremades per congelació.
Planificació d'àpats
Tenir canelons congelats és un avantatge per planificar àpats. Pots disposar d'una opció casolana i nutritiva llesta per escalfar en dies en què no hi ha temps per cuinar.
Reducció de desaprofitament
Congelar els canelons que sobren d'un àpat evita que es malgastin, la qual cosa és especialment valuós si has preparat una gran quantitat.
Congelar els canelons que sobren d'un àpat evita que es malgastin
Tanmateix, aquests avantatges que hem vist també amaguen alguns els contres de congelar canelons:
Possible canvi en la textura
Encara que la majoria dels canelons congelats conserven bé la seva textura, en alguns casos, especialment si no s'han preparat adequadament, la pasta pot tornar-se massa tova en descongelar-se i reescalfar-se.
Risc de congelació incorrecta
Si els canelons no s'emboliquen bé, poden patir cremades per congelació, el que afecta tant el seu sabor com el seu aspecte. És fonamental utilitzar recipients hermètics o paper d'alumini combinat amb plàstic film.
Espai al congelador
Els canelons, especialment si es congelen en grans quantitats, ocupen bastant espai. Això pot ser un inconvenient si el teu congelador és petit o si tens altres aliments per emmagatzemar.
Reescalfat desigual
Depenent del mètode de reescalfat, hi pot haver àrees del caneló que s'escalfin més ràpidament que d'altres. Utilitzar un forn per reescalfar-los sol ser la millor opció, ja que proporciona una calor uniforme.
Consells per congelar canelons correctament
- Congela abans d'enfornar: Els canelons crus, amb la salsa ja incorporada, solen resistir millor la congelació i reescalfat.
- Etiqueta els envasos: Indica la data de congelació per assegurar-te de consumir-los dins dels tres mesos recomanats.
- Descongela correctament: Descongela els canelons al frigorífic durant la nit per evitar que es trenquin o es cuinin de manera desigual.