El nou videoclip de Rosalía i Rauw Alejandro, 'Vampiros', ha vist la llum fa poques hores. I com acostuma a ser ja una tradició en l'artista de Sant Esteve Sesrovires, els escenaris on transcorre aquesta nova cançó són a Catalunya. En aquesta ocasió, de fet, viatja fins a la ciutat comtal per traslladar-se a un indret icònic i històric de Barcelona: el Bar Marsella, el bar més antic de Barcelona. A més, aquest no és l'únic espai que ha pogut gaudir de la presència d'ambdós cantants. La xurreria de Marina també apareix en el videoclip, tot i que són pocs segons en comparació amb el bar que protagonitza tota la primera meitat de la cançó. Un vídeo que, per cert, ja acumula a YouTube 1 milió de reproduccions.
Rosalía i Rauw Alejandro han publicat el seu primer EP conjunt de tres cançons, 'RR'. En la primera col·laboració ens presenten una crònica sonora que relata el seu camí com a parella, traçant un full de ruta des del seu passat fins al present, amb indicis sobre el que els presenta el futur. Els artistes es complementen a la perfecció, així com les seves veus, i es fusionen en una química creativa única que només una parella podria compartir. En aquesta obra, els dos cantants internacionals barregen els seus respectius estils per crear una visió original i apassionada que captiva els fans.
😋 El bar més antic de Barcelona té nom francès (i unes begudes boníssimes)
Més de 200 anys a Barcelona
Picasso, Dalí, Gaudií, Hemingway i van Gogh són alguns dels artistes que van trepitjar aquest bar, fundat el 1820 a la capital catalana. Ara, en aquesta llista d'il·lustres, s'hi sumen dos artistes mundials com Rosalía i Rauw Alejandro. Si abans ja eren molts els turistes que volien trepitjar aquest lloc únic del cor del Raval, després d'aparèixer en aquest videoclip encara ho seran més.
Ubicat al C/ de Sant Pau, 65, en els seus dos segles d’història aquest bar ha donat per a molt. Es troba a la cruïlla entre els carrers de Sant Pau i Sant Ramon, al cor del Raval, i manté l’esperit bohemi amb què va néixer: del sostre encara en pengen els llums de l’època, hi ha ampolles seculars cobertes de pols sòlida i les teranyines es veuen arreu; entrar-hi és fer un viatge en el temps. L'interior del local és un museu que manté la decoració i l’estructura originals.
Per a la majoria de barcelonins i visitants, el bar Marsella està íntimament lligat al licor de l’absenta. Encara avui és possible demanar aquesta beguda de sabor lleugerament semblant a l’anís però d’altíssima graduació. La beguda es va fer especialment popular en el París de finals del segle XIX entre els artistes: sembla que ajudava la inspiració a fer-se present. Per beure-la, cal seguir tot un ritual: se serveix amb una ampolla d’aigua, un terròs de sucre i una forquilla. Només els més agosarats sabran per què.