El nou videoclip de Rosalía i Rauw Alejandro, 'Vampiros', ha vist la llum fa poques hores. I com acostuma a ser ja una tradició en l'artista de Sant Esteve Sesrovires, els escenaris on transcorre aquesta nova cançó són a Catalunya. En aquesta ocasió, de fet, viatja fins a la ciutat comtal per traslladar-se a un indret icònic i històric de Barcelona: el Bar Marsella, el bar més antic de Barcelona. A més, aquest no és l'únic espai que ha pogut gaudir de la presència d'ambdós cantants. La xurreria de Marina també apareix en el videoclip, tot i que són pocs segons en comparació amb el bar que protagonitza tota la primera meitat de la cançó. Un vídeo que, per cert, ja acumula a YouTube 1 milió de reproduccions.

Rosalía i Rauw Alejandro han publicat el seu primer EP conjunt de tres cançons, 'RR'. En la primera col·laboració ens presenten una crònica sonora que relata el seu camí com a parella, traçant un full de ruta des del seu passat fins al present, amb indicis sobre el que els presenta el futur. Els artistes es complementen a la perfecció, així com les seves veus, i es fusionen en una química creativa única que només una parella podria compartir. En aquesta obra, els dos cantants internacionals barregen els seus respectius estils per crear una visió original i apassionada que captiva els fans.

😋 El bar més antic de Barcelona té nom francès (i unes begudes boníssimes)
 

Més de 200 anys a Barcelona

Picasso, Dalí, Gaudií, Hemingway i van Gogh són alguns dels artistes que van trepitjar aquest bar, fundat el 1820 a la capital catalana. Ara, en aquesta llista d'il·lustres, s'hi sumen dos artistes mundials com Rosalía i Rauw Alejandro. Si abans ja eren molts els turistes que volien trepitjar aquest lloc únic del cor del Raval, després d'aparèixer en aquest videoclip encara ho seran més.

rosalia rauw alejandro bar marsella barcelona
Rosalía i Rauw Alejandro al bar Marsella de Barcelona

Ubicat al C/ de Sant Pau, 65, en els seus dos segles d’història aquest bar ha donat per a molt. Es troba a la cruïlla entre els carrers de Sant Pau i Sant Ramon, al cor del Raval, i manté l’esperit bohemi amb què va néixer: del sostre encara en pengen els llums de l’època, hi ha ampolles seculars cobertes de pols sòlida i les teranyines es veuen arreu; entrar-hi és fer un viatge en el temps. L'interior del local és un museu que manté la decoració i l’estructura originals.

Per a la majoria de barcelonins i visitants, el bar Marsella està íntimament lligat al licor de l’absenta. Encara avui és possible demanar aquesta beguda de sabor lleugerament semblant a l’anís però d’altíssima graduació. La beguda es va fer especialment popular en el París de finals del segle XIX entre els artistes: sembla que ajudava la inspiració a fer-se present. Per beure-la, cal seguir tot un ritual: se serveix amb una ampolla d’aigua, un terròs de sucre i una forquilla. Només els més agosarats sabran per què.