Amb la calor, el cos ens exigeix begudes refrescants, i si poden ser naturals, molt millor! La llimonada és un clàssic de l'estiu: conté llimona, que és un dels cítrics més calmants, mentre ens aporta una important quantitat de vitamina C, que posa en funcionament l'organisme i reforça el sistema immunitari.

Amb la calor el cos ens exigeix begudes refrescants

Llimonada estiu
Llimonada estiu / Font: Unsplash

Avui anem més enllà de la llimonada clàssica, i et proposem 4 receptes originals perquè aquest estiu tastis noves maneres de prendre aquesta beguda tan típica.

Recepta de llimonada de violetes:

Ingredients (per a 4 racions): 2 llimones, 5 cullerades de xarop de violetes, 50 g de sucre (preferiblement integral) i 1 litre d'aigua.

Pas a pas: Esprem el suc de les llimones i afegeix-lo a una gerra juntament amb xarop de violeta, el sucre o el seu equivalent en endolcidor natural tipus estèvia, auró o atzavara; i remou o bat fins que s'hagi desintegrat el sucre. Finalment, afegeix-hi aigua i serveix la llimonada fresqueta.

Consell: Si vols convertir la llimonada en granissat, fes servir només 1/2 litre d'aigua i una safata de glaçons picats.

Recepta de llimonada d'alfàbrega:

Ingredients (per a 4 gots): 2 llimones, 10 fulles d'alfàbrega, 50 g de sucre (preferiblement integral) i 1 litre d'aigua.

Pas a pas: Esprem les llimones i posa el suc a un recipient apte per batre juntament amb l'alfàbrega, el sucre o un altre endolcidor de la teva elecció, i un got d'aigua i tritura-ho tot fins a aconseguir un líquid verdós. Finalment, afegeix-hi la resta de l'aigua, torna a barrejar i gaudeix-ne en bona companyia.

Llimonada
Llimonada / Font: Unsplash

Recepta de llimonada de fruits vermells:

Ingredients (per a 4 comensals): 2 llimones, 100 g de mix de fruits del bosc (congelats), 50 g de sucre (preferiblement integral) i 750 ml d'aigua.

Pas a pas: Treu el suc de llimona amb l'ajuda d'una espremedora i afegeix-lo a una batedora al costat dels fruits vermells i el sucre. Completa la barreja amb aigua fresca i remou.

Recepta de llimonada de síndria:

Ingredients (per a 4 persones): 2 llimones, 1/2 kg de síndria, 50 g de sucre (preferiblement integral) i 750 ml d'aigua.

Pas a pas: Passa la síndria i les llimones per una liquadora (tot sense closca) i posa el suc resultant a una gerra. Afegeix l'endolcidor que prefereixis i barreja fins que s'hagi dissolt. Finalment, afegeix-hi aigua i serveix la llimonada fresqueta.

Com veus, 4 formes diferents de prendre llimonada que segur que t'encantaran i et refrescaran. I un últim consell: no deixis de beure llimonades quan la calor s'acabi, perquè els seus beneficis continuen sent igual de saludables i et faran afrontar una tardor plena de vitalitat.