Fer la compra al supermercat va ser, durant molt temps, una activitat fins i tot relaxant. Un carro, passadissos plens de productes i un temps ben invertit eren ingredients d'un pla que fins i tot sonava bé. Però en l'actualitat això ha canviat radicalment. El moment en què el caixer et diu la xifra a pagar és sempre dolorós i amb la inflació disparada, el microinfart està assegurat. I en aquest mateix carro caben molts més disgustos, com el fet d'adonar-te que la majoria dels productes que t'agraden no són tan saludables com pensaves, que t'has oblidat la llista de la compra o que, directament, vas sense ella perquè això requereix massa temps.

El 'mètode 6-1' per fer la compra

Gràcies a les xarxes socials, de nou, hem trobat la que es perfila com la solució ideal, ja que amb una simple regla és possible estalviar, menjar sa i fer la compra ràpidament. El responsable de tot això és Will Coleman, un xef mediàtic establert a Los Angeles, que ha penjat un vídeo explicant el seu mètode per fer la compra. L'ha anomenat "del 6 a l'1" i promet ser infal·lible. I és que aquest mètode no només és fàcil, també s'adapta a tots els gustos, ja que no et diu què has de comprar amb exactitud, sinó quant de cada. En general, el seu truc consisteix precisament a comprar certes quantitats de cada producte.

Amb una simple regla és possible estalviar, menjar sa i fer la compra ràpidament

Fer la compra al supermercat / Foto: Pixabay
El 'mètode 6-1' per fer la compra ofereix molts avantatges / Foto: Pixabay

Comencem amb les verdures, que sempre en seran sis. Després toca escollir cinc peces de fruita, quatre aliments que aportin proteïnes (pollastre, peix i ous, per exemple), tres aliments amb midó (com el pa, l'arròs, la pasta, els cereals, les patates...), dues salses o cremes per untar i una unitat d'"una cosa divertida". Sí, aquest mètode fins i tot inclou un caprici.

Ajustar el pressupost

Aquesta era la intenció principal del xef, no gastar més del compte, però amb petits ajustaments, també s'aconsegueix no malgastar aliments, una cosa amb la qual n'està molt conscienciat. I és que, quantes vegades es compra una cosa que acaba a les escombraries perquè s'ha passat la data de consum o simplement t'has oblidat que era a la nevera? Si es compra només el necessari no hi ha lloc per a oblits. En el seu compte de Tiktok, el xef mediàtic nord-americà, ha pujat diversos vídeos amb les seves compres seguint aquest mètode. Exemples que t'ajudaran a entendre'l millor i també et donaran pistes de com es pot aplicar al dia a dia. A més, també ofereix idees sobre quins plats prepara després amb aquests ingredients. I tots tenen una pinta increïble!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!