La cuina està plena de descobriments que desperten passions, i un dels últims en incendiar les xarxes socials ha estat una salsa amb sabor a ou ferrat que ha dividit opinions. L'encarregat de presentar-la al món ha estat el cuiner i influencer conegut com a ChefBosquet, que ha compartit en el seu compte de Facebook un vídeo on elabora el que ell mateix anomena una "maionesa d'ou ferrat". Amb una preparació ràpida, ingredients senzills i un resultat molt peculiar, aquesta recepta no ha tardat a tornar-se viral. El motiu? El seu sabor, tan sorprenent com particular, que ha generat un clar dilema: l'estimes o l'odies.

La salsa d'ou ferrat recomanada per un cuiner

El que proposa ChefBosquet no és una maionesa qualsevol. La seva versió està basada en un dels sabors més reconeixibles i volguts per molts: el de l'ou ferrat. Però en lloc de fregir els ous en oli abundant, els cuina a la planxa, el que ja marca la primera diferència amb la versió tradicional. Una vegada fets, els afegeix a un recipient alt juntament amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, un toc de sal, una mica de pebre negre i una cullerada generosa de mostassa. Tot això es tritura fins que quedi una barreja cremosa i homogènia, molt semblant a una maionesa clàssica, però amb un sabor completament inesperat.

Ou a la planxa / Foto: Unsplash

Segons explica el mateix ChefBosquet, aquesta salsa no només és molt fàcil de fer, sinó que a més és saludable, ja que evita l'excés de greix que sol acompanyar a l'ou ferrat tradicional. El que s'obté és una crema suau, amb una aroma intensa i aquest gust a ou tan característic que, per a molts, recorda al rovell líquid que es barreja amb les patates o el pa en un esmorzar contundent. Per a d'altres, tanmateix, el sabor pot resultar massa fort o fins i tot estrany en estar concentrat en forma de salsa.

La seva versió està basada en un dels sabors més reconeixibles i volguts per molts: el de l'ou ferrat

La polèmica ha arribat perquè no tots estan disposats a acceptar aquest tipus de reinvencions. Hi ha els qui consideren que l'ou ferrat no necessita més voltes, que està perfecte tal qual, amb fins i tot el seu ritual per devorar-lo. Però també hi ha molts defensors de la creativitat a la cuina, que veuen en aquesta maionesa d'ou ferrat una oportunitat divertida de jugar amb els sabors de sempre i donar-los una nova vida alhora que s'acompanyen alguns plats que potser no tinguin gaire sabor. Sigui com sigui, el que està clar és que aquesta recepta no deixa ningú indiferent. T'atreviries a provar-la?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!