A tothom li agrada sentir-se saciat després de fer un bon dinar. Els àpats de Nadal solen ser l'ocasió per excel·lència en què acabes rodolant de tanta escudella que t'has menjat. Doncs resulta que el dinar més copiós que hagis fet mai, segurament no serà ni una desena part del que arriben a endrapar els youtubers que es dediquen a fer reptes gastronòmics. Es tracta de persones que competeixen contra el cronòmetre per intentar engolir la màxima quantitat de menjar en el menor temps possible.

Menjar cinc quilos de pizza

Aquesta és la quantitat de pizza que el conegut youtuber malagueny Josué Montero (més conegut a les xarxes socials com a Esttik) ha arribat a menjar d'una tacada. Una quantitat molt gran de menjar en un lapse de temps molt curt que en realitat és només un dels incomptables reptes que ha intentat superar Montero. Hamburgueses gegants, kebabs d'un metre i fins i tot un centenar de crestes xineses són els àpats que menja setmanalment aquest youtuber. Ha superat rècords Guinness, com el de menjar més salsitxes en tres minuts, i assegura haver arruïnat alguns bufets lliures. El seu canal de YouTube aplega ja més de cinc milions de subscriptors i el seu contingut es basa íntegrament a intentar superar reptes extrems de menjar. Una afició que, tal com reconeix obertament, no és gens sana.

Esttik, però, reconeix obertament que s'ha mudat a Andorra per motius fiscals

Esttik portada
Un dels reptes més coneguts és intentar menjar-se totes aquestes salsitxes en menys de tres minuts. / Foto: Esttik

Una activitat de risc

Amb la seva feina ha aconseguit viure del que més li agrada, menjar. Un èxit que l'ha catapultat a l'estrellat a les xarxes i que li ha permès mudar-se a Andorra. No és cap secret que hi ha molts youtubers que se'n van a viure al país pirinenc per pagar menys impostos, malgrat que alguns se n'amaguin. Esttik, però, reconeix obertament que s'ha mudat a Andorra per motius fiscals. En una entrevista a Diario Sur afirmava que "si veig que Andorra és un país que en l'àmbit d'impostos és més fàcil, jo he d'anar cap allà".

La realitat del que mostra als seus vídeos, però, amaga una manera de viure que gira completament entorn dels reptes de menjar. Esttik explica sovint a les xarxes que per poder engolir les quantitats inhumanes de menjar que endrapa, cal una preparació prèvia i tenir una rutina d'exercici molt regular. Pot passar-se un dia sencer sense menjar res per a després acabar-se deu mil calories en unes hores. Una activitat que suposa un elevat risc per a la salut, però que no deixa de formar part de l'univers gastronòmic que ens envolta.

Cal parar sempre molt de compte amb tot el que es mostra a les xarxes, tant si és un tuit d'un usuari anònim com si és un repte de menjar d'algú que té cinc milions de seguidors. Maneres d'entendre el menjar que et poden agradar més o menys, però que en cap cas es poden prendre a la lleugera. Un model que triomfa entre els més joves perquè combina menjar barat, en grans quantitats i amb un component de risc que ho fa més atractiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!