El guacamole casolà és una de les receptes més fàcils, bones i saludables que hi ha. No només pots degustar-lo amb els tradicionals nachos o totopos, sinó que resulta una guarnició perfecta per aportar sabor i color a infinitat de plats. I es prepara en poc més de 10 minuts, així que no podem demanar-li més a aquesta senzilla però deliciosa preparació.
El guacamole casolà és una de les receptes més fàcils, bones i saludables que hi ha
A més, és una preparació ideal per quan tenim convidats, ja que agrada a la gran majoria de paladars. La recepta de guacamole ha aconseguit traspassar fronteres i convertir-se en una de les icones de la gastronomia mexicana. Com sol ocórrer amb aquests plats tan populars, receptes de guacamole n'hi ha moltes, les mateixes que debats entorn dels ingredients que ha de portar.
D'una banda, no hi ha guacamole sense el seu toc picant, veritat? El típic és utilitzar xili de Jalapa, encara que si no en tens a casa, li pots afegir unes gotetes de tabasco i el sabor final serà molt semblant. D'altra banda el coriandre fresc és un altre dels ingredients que li dona caràcter al guacamole, però si no t'agrada, el pots substituir per julivert. En aquest segon cas, la diferència sí que es nota d'una forma més clara.
Ingredients per fer el teu guacamole casolà:
- 2 o 3 alvocats madurs*
- 1/4 ceba*
- 1 tomàquet madur*
- 1 xili de Jalapa (o tabasco)
- Llima o llimona
- Coriandre
- Sal
- AOVE
Com fer guacamole casolà
- Pela el tomàquet i talla'l a concassé. És a dir, retira la part de les llavors i parteix-lo en glaçons petits. Fes el mateix amb la ceba.
- Una vegada que hagis pelat els alvocats, tritura'ls amb ajuda d'una forquilla, però no completament. Ves aixafant-los a poc a poc fins i tot formar una pasta en la qual es noti algun trosset d'alvocat.
- Amaneix els alvocats amb el suc de mitja llima, l'oli d'oliva i una mica de sal. Afegeix també el picant que hagis triat.
- Renta bé el coriandre i retira-li les tiges. Queda't només amb els fulls, les quals hauràs de picar bé.
- Incorpora el tomàquet, la ceba i el coriandre. Barreja-ho tot i comprova el punt de sal.
- Adorna el guacamole amb unes fulles de coriandre fresc i serveix-lo. Si no el consumeixes aquell moment, guarda'l a la nevera tapat amb film, de manera que el plàstic toqui directament la superfície del guacamole.
Com has pogut veure, és un procés realment senzill i que a més et portarà poc més de 10 minuts per tenir llest un plat ideal per picar. D'altra banda, estem parlant d'un plat amb uns ingredients naturals i saludables, la qual cosa sempre és un plus quan es tracta de mantenir un estil de vida saludable i una dieta equilibrada.