Les receptes amb musclos donen molt joc, perquè tant si són musclos frescos com musclos en conserva, els musclos són molt versàtils i permeten moltíssims plats plens de sabor. Els musclos es poden menjar al vapor, en salsa, fregits, en cremes, empanades i en mil preparacions més, i a Espanya a més comptem amb zones on els musclos tenen una altíssima qualitat, com els musclos gallecs, amb un alt contingut en vitamines, aminoàcids i minerals, per la qual cosa són molt beneficiosos per a la salut.

Espanya compta amb zones on els musclos tenen una altíssima qualitat

Musclos
Musclos / Font: Unsplash

Compartim amb tu 2 receptes diferents perquè puguis gaudir d'uns bons musclos quan et vingui de gust.

Musclos amb salsa brava:

Ingredients

  • 500 g de musclos cuits al seu suc
  • 200 g de tomàquet fregit
  • 2 dosis de julivert trossejat
  • 2 dosis d'all trossejat
  • 125 g de ceba trossejada
  • Barreja 5 pebres
  • Raig de vi blanc
  • 1 bitxo caiena
  • Oli d'oliva verge extra

Preparació:

  • Descongela els musclos al microones durant 3,5 minuts a mitja potència. Només ha de descongelar-se el líquid de cocció.
  • Escalfa una paella amb una mica d'oli i afegeix la ceba i l'all directament congelats; posteriorment, afegeix el bitxo.
  • Quan la ceba hagi agafat color, afegeix el raig de vi i deixa que evapori l'alcohol.
  • Afegeix el tomàquet triturat, deixa que es cuini durant uns minuts i afegeix els musclos amb part del seu brou, prèviament colat.
  • Deixa que s'escalfi tot junt, condimenta amb pebre i afegeix el julivert directament congelat.

Nota: Si desitges pots triturar la salsa abans d'afegir els musclos.

Musclos a la marinera:

Ingredients:

  • 2 kg de musclos
  • 2 fulles de llorer
  • 2 cebes mitjanes molt picades
  • 1 1/2 cullerades de farina de blat
  • 200 ml de vi blanc
  • 1/2 bitxo
  • 1 vas de brou colat de la cocció dels musclos
  • 1 cullerada sopera de tomàquet concentrat
  • Julivert fresc picat
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra
Musclos 2
Musclos 2 / Font: Unsplash

Preparació:

  • Inicialment, netegem bé els musclos, retirem les barbes (els pèls que surten de cada una de les closques).
  • Els passem per sota de l'aigua i a la cassola, agreguem una fulla de llorer i dos vasos d'aigua i al foc, tapem l'olla. Quan arribi a punt d'ebullició l'aigua que hem posat i amb el vapor generat veurem que totes les closques s'obren, apaguem el foc (si algun musclo no obre, el tirem, no serveix). Deixem refredar una mica i colem el brou i el reservem. Anem col·locant els musclos en la meitat de la closca, l'altra meitat la tirem. Reservem
  • Mentre anem amb la salsa.
  • Posem en una paella amb tres cullerades d'oli la ceba, empolvorem sal i deixem que a foc mitjà-baix perquè vagi evaporant aigua i es torni cristal·lina i prengui tot just color.
  • Apropem la ceba a un costat de la paella i en el centre posem la farina, la regirem una mica amb una cullera de fusta per a torrar-la i que perdi aquest sabor de farina crua, a continuació, agreguem el vi, regirem bé amb barnilles perquè la farina es vagi integrant, afegim també un vas de brou colat de la cocció dels musclos, el bitxo, el concentrat de tomàquet, la sal i una mica de pebre de molinet, regirem tot i deixem a foc mitjà-baix uns minuts fins que la vegem espessa i gairebé en el seu punt, provem per si li fes falta una mica més de sal.
  • Afegim ara un pom de julivert fresc molt picadet, regirem i apaguem el foc, el julivert no cal coure'l perquè no perdi el sabor, amb la mateixa calor de la salsa ja és suficient. Retira el bitxo.
  • Ara posem una culleradeta de salsa en cada musclo, reguem amb oli d'oliva verge extra, empolvorem julivert picat i servim.
  • Acompanyem la resta de la salsa en salsera perquè els comensals se serveixin més si volguessin.