Hi ha més de 40 varietats de pomes i totes tenen un perfil de sabor diferent. Algunes són dolces i d'altres són àcides, unes són cruixents i d'altres són farinoses, així que, a l'hora de fer unes postres, és raonable que sorgeixi el dubte: Quina poma s'utilitza per al pastís de poma? Quina donarà el millor resultat després d'un temps en un forn calent?
Les millors varietats per a fer un bon pastís de poma
Les pomes per a rebosteria han de resistir la calor del forn i, alhora, no ser massa sucoses per no humitejar la massa en excés. Tant la Reineta com la Fuji van molt bé. Evidentment, sempre pots fer servir les varietats que tinguis més a mà, però amb aquestes dues aconseguiràs un resultat molt més equilibrat i adequat per aquest tipus de preparació.
🍎 Recepta de pastís de poma
Reineta
Procedeix de França, encara que també existeix l'anomenada reineta del Bierzo, que compta amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) des de fa anys i que també és molt apreciada en la gastronomia.
- Color: groc grisenc, marronós.
- Forma: aplatada i de gran mida.
- Sabor i textura: la polpa és viscosa, dolça i amb un toc àcid.
Hi ha més de 40 varietats de pomes i totes tenen un perfil de sabor diferent
Fuji
Ve del Japó i és el resultat de creuar dues varietats: la Xarxa Delicious amb la Ralls Genet. És fàcil trobar-la durant tot l'any i aguanta bé al fruiter.
- Color: groc, amb lleugers tocs vermells i algunes línies fosques.
- Forma: arrodonida.
- Sabor i textura: lleugerament àcid, de polpa molt cruixent i gustosa.
- Altres usos: queda molt bé en amanides, serveix per fer gelea i és bona com a poma de taula.
I si de veritat ets un fan de les pomes i t'agraden durant tot l'any, t'expliquem alguns dels beneficis que té aquesta fruita tan nutritiva.
Els 3 beneficis més interessants
1. Control de pes
Les pomes són una font de fibra natural. La fibra que es troba a les pomes és una fibra natural complexa, això significa que el nostre organisme tarda més a digerir-la i després ens manté sadollats per més temps.
2. Salut del cor
Les pomes contenen fitonutrients o fitoquímics que actuen com a antioxidants contra les lipoproteïnes de baixa densitat, que són el colesterol perjudicial. Les pomes són riques en fibra i, en particular, en un tipus de fibra soluble anomenada pectina, que bloqueja l'absorció de colesterol a l'estómac i estimula el cos a utilitzar el colesterol en lloc d'emmagatzemar-lo, la qual cosa causaria malalties al cor. Òbviament, hi ha molts factors que s'atribueixen a la bona salut del cor i un dels més importants és realitzar exercici regularment.
3. Enfortir el sistema immunitari
Les pomes tenen molta vitamina C i vitamina B, que ajuda a enfortir el sistema immunitari i és la millor protecció davant de refredats o grip. També contenen quecertina, que enforteix el sistema immunitari a llarg termini. Incloure pomes en la teva dieta diària ajudarà el teu sistema immune a estar fort i serà una barrera a llarg termini davant de malalties greus.