Que el pastís de formatge ha guanyat popularitat en els últims anys, és una cosa indiscutible. Sense por d'equivocar-nos podem dir que ja és una de les postres nacionals més importants. És per això que volem compartir la nostra recepta de pastís de formatge sense forn. T'animes a provar-la?
Una recepta cada vegada més sol·licitada per tot el món

Ingredients per a la recepta de pastís de formatge:
Ingredients per realitzar la base de galetes:
- 2 paquets de galetes tipus María, Digestive. Segons vulguem el gruix de la base farem servir més galetes o menys
- 100 g de mantega (temperatura ambient)
- 1 paquet de cacauets amb mel (podeu llançar-li qualsevol classe de fruit sec)
Ingredients per al farcit del pastís de formatge:
- 400 g de nata liquida per muntar 35% matèria grassa
- 100 g de sucre
- 2 sobres de mató
- 500 g de formatge d'untar (estil formatge Philadelphia)
- Melmelada
Com preparar la recepta del pastís de formatge:
Comencem per la base i continuarem amb el farcit per al pastís.
Per a la base de galetes:
1. Trossegem les galetes en petites porcions per triturar al robot de cuina amb la trituradora elèctrica, fins a fer-les pols. Una vegada picades barrejarem amb la mantega i els cacauets de mel prèviament trossejats. Formarem una massa que ens serveixi com a base per al pastís de formatge fred.
2. Si volem treure el pastís per complet del motlle, col·locarem un paper d'enfornar en la base de la mateixa mida que la base i la retallarem amb unes tisores. Col·locarem la massa creada amb les galetes i la mantega en la base del motlle. A continuació cobrir tota la base de forma homogènia, ens ajudarem d'una espàtula de silicona o amb el palmell de la mà i els dits anirem cobrint tota la base del motlle.
3. Deixarem refredar a la nevera fins que sigui prou resistent per suportar el pes del nostre pastís de formatge. Uns 15/20 minuts seran suficients per aconseguir una base estable i ferma.

Per al farcit del pastís de formatge:
1. Escalfem la nata en un cassó a foc lent, anirem incorporant el sucre i removem amb la nata, barrejarem amb el formatge, incorporar els matons, que haurem diluït en una mica de llet. És aconsellable seguir les recomanacions del fabricant per diluir els matons.
2. Remoure tots els ingredients fins a la seva completa dissolució, en el moment que la barreja comenci a bullir (és important que el mató esclati a bullir, ja que si no ho fa, és possible que el pastís no qualli) apartar immediatament perquè no s'enganxi. La calor excessiva pot arribar a cremar la barreja i deixar un sabor tipus cremat que l'espatllaria per complet.
3. Una vegada aconseguida la barreja per al pastís de formatge fred, la llançarem al motlle que tenim ja preparat amb la base de galeta. Deixarem refredar a la nevera unes 6 hores aproximadament i una vegada quallat el pastís de formatge fred decorem la superfície del pastís amb la nostra cobertura preferida com pot ser melmelada de maduixa.
4. Desemmotllar el pastís una vegada que hàgim decorat la superfície i ja estarà a punt per servir.