Fer patates fregides com les de bossa a casa és senzill i resulta en un snack deliciós que pots preparar amb ingredients bàsics. Encara que les patates fregides industrials solen ser cruixents i saboroses gràcies a processos i additius específics, amb alguns trucs pots aconseguir una textura molt similar a la teva cuina.
Fer patates fregides com les de bossa a casa
Per fer aquestes patates fregides necessites pocs ingredients: patates (una varietat ferma com Kennebec o Monalisa és ideal), oli per fregir (el de gira-sol és adequat pel seu sabor neutre i alt punt de fum), i sal. Pots afegir espècies opcionals, com a pebre vermell o pebre, si desitges donar-lis un toc especial.
Primer, renta bé les patates i pela-les per evitar que la pell alteri la textura final. Per aconseguir el gruix ideal, utilitza una mandolina, un estri que permet tallar rodanxes fines i uniformes, clau perquè quedin cruixents. El gruix ha de ser aproximadament d'un a dos mil·límetres. Si les fas més gruixudes, quedaran menys cruixents i més semblants a les patates de guarnició. Una vegada tallades, posa les rodanxes en un bol amb aigua freda i deixa-les reposar durant almenys mitja hora. Aquest pas és essencial, ja que ajuda a eliminar l'excés de midó, evitant que les patates s'enganxin i donant una textura cruixent en fregir-se. Després, escorre les patates i asseca-les molt bé amb un drap net o paper de cuina, ja que qualsevol rastre d'aigua provocarà que l'oli salti en fregir-les.
Escalfa l'oli a una temperatura d'entre 170 i 180 graus i afegeix les patates en petites tandes perquè no s'enganxin entre si. Fregeix-les durant uns minuts fins que estiguin daurades i cruixents. Quan les patates estiguin a punt, retira-les amb una escumadora i col·loca-les sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli. Agrega sal immediatament, mentre estan calents, perquè s'adhereixi bé. Si t'agraden les patates amb sabor extra, pots afegir condiments una vegada fregides, com a all en pols, ceba en pols o fins i tot un toc de pebre vermell dolç o picant. A més, si prefereixes una opció més saludable, pots fer-les al forn: ruixa-les amb una mica d'oli i enforna-les a 180 graus durant uns quinze a vint minuts, tombant-les a meitat de cocció.
Pots afegir condiments una vegada fregides per a un sabor extra
I això és tot. Seguint aquests passos, tindràs unes delicioses patates fregides casolanes amb una textura cruixent i un sabor que recorda a les de bossa, perfectes per gaudir en qualsevol moment.