Fer un torró casolà a la Thermomix és molt fàcil, i amb resultats magnífics si fem els passos de forma correcta. Evidentment, un torró realitzat amb aquest electrodomèstic cada vegada més popular, no serà com un artesà fet per un mestre. Tanmateix, els resultats són més que òptims, i si ja gaudeixes d'una Thermomix a casa, t'animem a preparar alguna recepta per a aquestes festes de Nadal. I poden ser torrons, clar que sí. Per la nostra part te'n proposem 2 diferents, però que agraden molt a majors i petits.
Dues receptes per enamorar durant les festes nadalenques
Torró amb galetes i Maltesers, amb Thermomix
Ingredients:
– 400 g de xocolata fondant en trossos
– 130 g de mantega en trossos
– 40 g de xarop daurat o de mel de canya
– 150 g de galetes Digestive (normals o de taronja) tallades a trossos
– 130 g de boles de cereal cobertes de xocolata (per ex. Maltesers)
Preparació:
- Posem la xocolata al vas de la Thermomix i programem 10 segons, a velocitat 10. Amb l'espàtula, baixem la xocolata cap al fons del vas.
- Afegim la mantega i el xarop o mel. Programem 5 minuts, temperatura 50è, a velocitat 2.
- Mentrestant, folrem amb paper d'enfornar 2 motlles de fusta per a torrons (també pots utilitzar motlles de silicona o 1 bric d'1 litre de llet tallat per la meitat al llarg).
- Incorporem les galetes i les boles de cereal al vas i barregem amb l'espàtula.
- Aboquem la barreja a les 2 caixes o motlles preparats. Reservem al frigorífic fins que se solidifiqui (mínim 2 hores).
- Tallem en porcions i servim.
Torró de nata i pistatxos
Ingredients:
– 150 g de pistatxos (sense pell i sense sal)
– 50 g d'ametlles crues sense pell
– 100 g de nata per muntar (amb 35% m.g.)
– 200 g de sucre
Preparació:
- Al vas de la Thermomix posem 100 g de pistatxos i les ametlles. Programem 15 segons, a velocitat 10. Retirem un bol i reservem.
- Sense rentar el vas, posem la nata i el sucre i, sense posar el gobelet, programem 10 minuts, temperatura varoma i velocitat 2.
- Mentrestant, folrem una caixa de fusta per a torró amb tires creuades de paper d'enfornar, deixant que sobresurti pels laterals.
- Afegim els pistatxos i les ametlles moltes i 50 g de pistatxos. Programem 15 segons, a velocitat 3.
- Aboquem a la caixa de fusta, cobrim amb el paper que sobresurt de la caixa i compactem amb les mans. Deixem reposar al frigorífic aprox. 24 hores abans de servir.