L'últim cap de setmana de gener arriba amb poques fires, però molt intenses. La traca final d'un mes fred que dona la benvinguda a la temporada de calçots. I que millor que obrir la llauna amb la festa grossa que celebren els veïns de Valls, la meca dels calçots de Catalunya, i del món! Un cap de setmana en el qual també hi ha espai per a l'artesania a Barcelona i per a les darreres fires de l'oli del país.

Gran festa de la calçotada - Valls

La 42a edició de la gran festa de la calçotada de Valls arriba un any més a la capital de l'Alt Camp. El producte estrella de l'hivern català té uns dies de glòria a la meca del calçot. Els veïns del municipi organitzen tota mena d'activitats durant la jornada de diumenge. El mercat de la calçotada presidirà la fira, amb un espai de compravenda de producte local ubicat en diferents carrers de la ciutat. També hi haurà lloc per als tastos de vi de la DO Tarragona, receptes amb calçot i altres productes típics de la comarca, a més de demostracions de cuina de calçots a la graella. Al migdia es farà una cercavila i a les 13 h arribarà la traca final: el gran concurs de menjar calçots, on els més atrevits s'aventuraran a competir per veure qui és capaç d'endrapar més quilos de calçot. La jornada conclourà amb el lliurament de premis als guanyadors i amb la col·laboració dels diferents restaurants adherits a la festa, que oferiran menús amb el calçot com a protagonista

📍 Valls (Alt Camp)
📅 Diumenge 28 de gener

Festa de l'oli - l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí celebra aquest cap de setmana la seva festa de l'oli. En el marc de la Fira de Sant Vicenç i sota el lema “El Foc – El nostre origen 2024”, l'esdeveniment històric que fusiona la tradició amb la mostra de productes, gastronomia i artesania busca ressaltar la importància del foc en la història i la cultura. Més de quatre-cents cinquanta anys d'història que des de l'any 2020 compta amb un relat d'interès turístic basat en l'element del foc. La cirereta del pastís de tota la fira la posa la mostra d'oli nou que tindrà lloc a l'Espluga durant el cap de setmana, un producte de màxima qualitat i de quilòmetre zero.

📍 L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
📅 Fins al 28 de gener

Fet al Born - Barcelona

El barri del Born de Barcelona celebra la fira d'artesania i productes locals Fet al Born. Organitzat per l'Associació de Comerciants Born Comerç, el Fet al Born és una oportunitat ideal per tastar els restaurants del barri. Durant tot el cap de setmana, en horari d'11 h a 20 h, 25 comerços sortiran al carrer per oferir els seus productes d'artesania i fer gaudir al visitant del talent local. Entre parada i parada, es poden tastar restaurants com l'Estimar o el Sophie, a més de tota l'oferta gastronòmica de l'espai Born14.

📍 Barri del Born (Barcelona)
📅 27 i 28 de gener

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!