El restaurant Vraba, al port de Barcelona, ha acollit aquest matí la presentació de les activitats d'Alimentaria & Hostelco 2024. Es tracta de la fira internacional líder en alimentació i beguda del sector hostaler que se celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 18 al 21 de març. Quatre dies plens d'activitats en què participaran reconeguts xefs i experts -entre els quals destaca la participació de Ferran Adrià, Joan Roca, Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch- per revelar les principals tendències i reptes de futur al voltant de la indústria alimentària, gastronomia, restauració, hoteleria, càtering i les col·lectivitats. La principal novetat d'enguany és la internacionalització de la fira, amb un 30% d'expositors estrangers. Una edició que se centra en reptes sobre eficiència energètica i en aconseguir que el sector sigui atractiu per als professionals amb més talent.
Una fira líder
Els responsables de les diferents entitats que organitzen la fira, entre els quals destaquen el president d'Alimentaria, Antoni Llorens i el president d'Hostelco, Pere Taberner, han remarcat la importància d'atreure talent a una fira que pretén ser més viva que mai. Centenars de xerrades, showcookings, congressos, 270 ponents i 3.200 expositors de 65 països, un terç dels quals internacionals, nodriran una superfície de més de 200.000 metres quadrats al centre de Barcelona -o el que és el mateix, un espai cobert amb 42 km de moqueta-.
Diferents perfils professionals que es trobaran durant quatre dies al centre de Barcelona per presentar les principals novetats d'enguany
En total, 13 salons diferents, especialitzats en diferents sectors (carn, làctics, restauració, cafeteria...) brindaran diferents propostes d'oferta i demanda a tots els professionals que visitin la fira. L'objectiu és posar el consumidor al centre i afrontar els reptes de futur vinculats a la sostenibilitat, l'eficiència energètica i la retenció de talent nacional.
El negoci de l'hostaleria
Igual que la Barcelona Wine Week (BWW), la fira Alimentària 2024 és una fira professional. És a dir, només hi poden accedir persones que es dediquin professionalment, d'una manera o una altra, al sector de l'hostaleria. A diferència de la BWW, però, el sector de l'hostaleria és molt més ampli que el del vi. Cuiners, cambrers, hostalers, proveïdors, tecnòlegs dels aliments, nutricionistes, empresaris... diferents perfils professionals que es trobaran durant quatre dies al centre de Barcelona per presentar les principals novetats d'enguany i compartir punts de vista sobre un sector en constant evolució. Molt tocada per la pandèmia, l'hostaleria s'enfronta a múltiples reptes que, a la fira Alimentària, pretén abordar.