La fira de formatges de Sant Ermengol, a la Seu d'Urgell, és una de les fires de producte artesà de referència del Pirineu. Una de les moltes que se celebren arreu del país durant el cap de setmana perquè els amants del bon menjar i el bon beure puguin acostar-se a les tradicions gastronòmiques de diferents punts de Catalunya. Aquestes són les fires del cap de setmana.

Fira de Sant Ermengol - La Seu d'Urgell

Enguany se celebra el 30è aniversari de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Un any més, es pot gaudir de la fira de formatges, així com de la fira d’artesania, productes KM0, venda ambulant, venda de vehicles i de molt entreteniment per a totes les edats, amb la novetat de la Fira Xica de Sant Ermengol al carrer Canonges també com a aposta pel Centre Històric urgellenc. 30 anys després de la primera edició, la Fira de Formatges del Pirineu ha esdevingut un referent de tot Catalunya en tradició, qualitat, servei i innovació, convertint-se en un orgull i part de la mateixa identitat urgellenca.

A més, també es durà a terme el Concurs de Formatges Artesans dels Pirineus. Distribuïts en 16 categories, més de 150 formatges artesans participen en el concurs de referència del sector formatger del Pirineu. Un prestigiós jurat format per una seixantena d’experts, els tasta i valora. Els formatges opten a medalles d’or, plata i bronze en cadascuna de les categories.

📍 La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
📅 18 - 20 octubre

Mercat de Mercats - Barcelona

La Fira Mercat de Mercats torna amb més força que mai. Del 18 al 20 d'octubre, la Plaça de Catalunya de Barcelona es convertirà en l'epicentre de la gastronomia de proximitat. Aquesta tretzena edició promet superar totes les expectatives: parades d’alimentació, degustacions irresistibles, barbacoes a l'aire lliure i activitats que no et deixaran parar. Els millors productes dels mercats de Barcelona al centre de la ciutat.

📍 Plaça de Catalunya (Barcelona)
📅 18 - 20 octubre

Solsoterra - Solsona

Solsoterra, la Fira de la Terra del Solsonès, celebra la quarta edició al centre de Solsona. Hi participaran una quarantena d’expositors i el programa brinda al públic general, familiar i gurmet una trentena d’activitats, entre les quals hi ha, com a novetat, les propostes de la Setmana de l’energia sostenible del Solsonès.

📍 Solsona (Solsonès)
📅 19 i 20 octubre

Fira de la carabassa - Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses acollirà la tretzena edició de la Fira de la Carabassa, una cita que ja s’ha convertit en una tradició esperada per veïns i visitants. La fira, organitzada per Carbassaires de Sant Joan amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Unió de Botiguers i diversos productors locals, ofereix una jornada plena d’activitats per a tots els públics, amb la carabassa com a protagonista indiscutible.

📍 Sant Joan de les Abadesses (Ripollès)
📅 20 octubre

Fira de la poma - Ullà

La fira permet descobrir el municipi d'Ullà i la seva fruita estrella, la poma, a través d'un mercat de fruita i artesania i diverses activitats familiars com jocs infantils gegants.També oficis com el bufador de vidre que elaboren en directe objectes amb la poma com la protagonista.

📍 Ullà (Baix Empodrà)
📅 20 octubre

Fira de la cervesa artesana - Torredembarra

La mostra comptarà amb un munt de productors de cervesa artesana, food trucks, tasts, visites guiades, música en viu i fins i tot espai de joc infantil per als més petits de la casa. També es faran visites guiades al castell i al nucli antic. Els visitants tenen l'oportunitat de provar una gran varietat de cerveses artesanes de diferents estils i procedències. Això permet als amants de la cervesa conèixer i gaudir de noves creacions i sabors.

📍 Torredembarra (Tarragonès)
📅 18 - 20 octubre

Barcelona Coffee Awards 2024 - Barcelona

Els dies 18, 19 i 20 d'octubre, la Nau Bostik es convertirà en l'epicentre del cafè d'especialitat amb la tercera edició dels Barcelona Coffee Awards. Aquesta trobada reunirà amants i professionals del cafè d'especialitat per viure una experiència única i educativa, i aquest any promet superar totes les expectatives: a més del cafè gratuït, els visitants podran descobrir un nou espai urbà i un village on trobaran serveis de tatuatges, barberia, manicura, massatges i altres experiències.

📍 Nau Bostik (Barcelona)
📅 18 - 20 octubre

Fira del Llaminer - Vilanova del Vallès

Com en edicions anteriors, durant les dues jornades, es podrà participar en una gran varietat d'activitats, tallers i jocs infantils. A més, la fira comptarà amb la presència d'un monitor especialitzat per atendre persones amb diversitat funcional. I, per descomptat, l'Enotast oferirà una nova oportunitat per conèixer el patrimoni vitivinícola de la zona i tastar vins de la DO Alella, maridats amb tapes preparades per restaurants locals.

📍 Vilanova del Vallès (Vallès Oriental)
📅 19 i 20 octubre

Mostra de vins d'altura - La Llacuna

La Mostra de Vins d'Altura de La Llacuna és una fira gastronòmica i participativa protagonitzada per l'embotit, el vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat, característics del territori. La mostra, organitzada per l'Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització, promoure'n el consum alhora que també promociona el municipi de la Llacuna.

📍 La Llacuna (Anoia)
📅 19 i 20 octubre

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!