Barcelona és plena de restaurants, fires, congressos i altres esdeveniments. És innegable la importància cabdal que la capital té al conjunt de Catalunya, però no tot és Barcelona. Aquest cap de setmana se celebren diferents fires gastronòmiques arreu del territori amb el vi, les tapes i la cultura popular com a ingredients principals. Agafa el cotxe, el tren o baixa a la plaça del teu poble i gaudeix de les fires gastronòmiques que se celebren aquest cap de setmana.

ViJazz - Vilafranca del Penedès

El ViJazz arriba a la 17a edició i torna a posar Vilafranca del Penedès al centre de totes les mirades del món vitivinícola. Durant tres dies, la capital de l'Alt Penedès fusionarà la música i la gastronomia per oferir als visitants una experiència cultural completa. Artistes com Cory Herny o Lizz Wright, entre altres, oferiran concerts en diferents punts de la ciutat, alguns dels quals seran gratuïts. A més, el plat fort de la festa serà la fira de vins i caves que es farà a la Rambla Nostra Senyora. Un espai lineal amb una vintena de cellers del territori que oferiran, en horari de 17:30 h a 01:00 h divendres i dissabte i de 17:30 h a 23:00 h diumenge, fins a 300 referències de vi i cava que serviran per maridar alguns dels tastos que s'oferiran al públic. Els tastos tindran un horari i un preu determinats.

📍 Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
📅 5, 6 i 7 de juliol

copes borratxo begudes grup festa
Vilafranca del Penedès és un dels centres neuràlgics del vi català. / Foto: Cedida

Ruta del Timbal del Bruc - el Bruc

Ahir es va encetar la nova edició de la Ruta del Timbal del Bruc, una fira que s'allargarà durant els quatre dijous a la nit del mes de juliol (4, 11, 18 i 25) i que tindrà els productes locals com a protagonistes. Amb l’objectiu de promoure la gastronomia de proximitat entre els veïns del Bruc i els pobles del voltant, la Ruta del Timbal oferirà diferents tapes elaborades per restaurants del municipi que inclouen menjar i beure per un preu de 4 €. Deu tapes inèdites que es poden tastar amb el díptic de la Ruta que es pot aconseguir als restaurants participants i que serveix per anar segellant les tapes que es van degustant. A més de tastar les propostes dels establiments adherits a la iniciativa, els participants podran optar al sorteig d’una nit d'allotjament per a dues persones a l'Hotel Can Farrés o un sopar per a dues persones en el restaurant guanyador del millor timbal 2024. Els restaurants participants de la Ruta del Timbal d'enguany són: Bar Granada, Bar de la Pixina, Casal Familiar, La Tasqueta, Cafeteria Queralt, Restaurant Montserrat Parc, Hotel del Bruc, Bar Anna, Vinya Nova i Sant Jeroni.

📍 el Bruc (Anoia)
📅 4, 11, 18 i 25 de juliol

Vilatapes - Vilallonga del Camp

La fira Vilatapes arriba a la 12a edició. Fins a 6 establiments de Vilallonga del Camp oferiran 18 tapes durant els tres dies de festival, una de diferent per cada dia. Aloha gastrobar, Restaurant La Montoliva, Monique Kebab, Bar La Llesqueria, Bar Maco i Bar La Isa són els locals que hi participen enguany. A més, també hi haurà opció infantil. Tastar totes les tapes pot tenir premi, ja que si es tasta almenys una tapa de cada establiment es podrà entrar al sorteig d'un val de 50 € per gastar a l’establiment que toqui. El preu de la tapa i beguda és de 3,50 €.

📍 Vilallonga del Camp (Tarragonès)
📅 4, 5 i 6 de juliol

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!