Pelar una pinya natural pot semblar una tasca desafiadora a causa de la seva closca espinosa i gruixuda, però amb les tècniques adequades, aquest procés pot ser bastant simple i ràpid. Aquí et presentem una forma fàcil i efectiva per pelar una pinya, de manera que puguis gaudir de la seva dolça i sucosa polpa sense massa complicacions.

La forma més fàcil de pelar una pinya natural

Els materials necessaris per pelar una pinya natural són:

  • Una pinya madura
  • Un ganivet gran i afilat
  • Una taula de tallar
  • Un ganivet petit o un treu-boles (opcional)
Una manera de tallar la pinya és en rodanxes
Una manera de tallar la pinya és en rodanxes / Foto: Unsplash

Primer, se selecciona una pinya madura. Abans de pelar la pinya, és important assegurar-se que sigui madura. Una pinya madura tindrà una fragància dolça i la seva pell serà lleugerament tova al tacte. A més, els seus fulls centrals es desprendran amb facilitat quan es tirin suaument. Després, es talla la part superior i inferior. Col·loquem la pinya en una taula de tallar i utilitza el ganivet gran per tallar aproximadament 2-3 centímetres de la part superior, on són els fulls, i la mateixa quantitat de la part inferior. Això proporcionarà una base plana i estable per pelar la pinya. Pelem la closca. Amb la pinya ara dempeus sobre la seva base plana, utilitza el ganivet gran per tallar la closca a tires verticals. Comencem des de la part superior i curta cap a baix, seguint la corba natural de la pinya. Prova de tallar només la closca i la menor quantitat de polpa possible, però no et preocupis si queden alguns "ulls" (els petits punts foscos) a la superfície.

Abans de pelar la pinya, és important assegurar-se que sigui madura

A continuació, traiem els ulls. Després de retirar la closca, veuràs que queden alguns ulls a la polpa. Pots utilitzar un ganivet petit o un treu-boles per treure'ls. Una tècnica útil és fer talls diagonals a V al voltant de cada ull per extreure'ls amb facilitat. Tallem la pinya. Una vegada que la pinya sigui lliure de closca i ulls, col·loca-la de costat i talla-la per la meitat al llarg. Després, talla cada meitat a quarts. Ara, has de treure el nucli dur que es troba en el centre de cada quart. Això es pot fer tallant en diagonal al llarg del nucli. Com últim pas, trossegem la pinya. La tallarem a trossos de la mida desitjada. Pots tallar-la a rodanxes, cubs o tires, segons prefereixis.

Textura rígida de la pell de la pinya
Textura rígida de la pell de la pinya/ Foto: Unsplash
  • Utilitza un ganivet afilat: Un ganivet afilat fa que el procés de pelar i tallar sigui més segur i eficient.
  • Recicla la closca i el nucli: Pots utilitzar les closques i el nucli per fer aigües de pinya o infusions, aprofitant al màxim la fruita.

Seguint aquests senzills passos, pelar una pinya es converteix en una tasca fàcil i ràpida. No només gaudiràs d'una deliciosa fruita fresca, sinó que també evitaràs el desaprofitament, aprofitant al màxim cada part de la pinya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!