El fuet de xocolata són unes postres divertides i originals que imiten l'aparença d'un fuet tradicional, però en realitat és un dolç de xocolata. Aquesta il·lusió culinària és ideal per sorprendre els teus convidats i oferir-los una cosa diferent i deliciosa. A continuació, veiem com s'elabora aquest fuet de xocolata perquè puguis gaudir del seu sabor i sorprendre els teus amics.

La il·lusió del fuet de xocolata

Per fer un fuet de xocolata necessitaràs els següents ingredients:

  • 200 grams de xocolata negra o amb llet (segons la teva preferència)
  • 100 grams de galetes tipus digestive o similars
  • 50 grams d'ametlles o nous trossejades
  • 50 grams de mantega
  • 50 grams de sucre llustre
  • 1 rovell d'ou
  • Unes gotes d'essència de vainilla (opcional)
  • Sucre llustre extra per al recobriment (imitació de la floridura)
mathilde langevin ymEgsqhdOXw unsplash
El sucre és clau per crear la il·lusió / Foto: Unsplash

Fon la xocolata i la mantega

Comença fonent la xocolata i la mantega a bany maria o al microones, removent bé perquè s'integrin sense que es cremi la xocolata. Aquesta barreja serà la base del teu fuet de xocolata.

Afegeix els ingredients secs

Tritura les galetes en trossos petits, però no massa fins, ja que han d'aportar una textura cruixent. Trosseja també les ametlles o nous. Afegeix aquests ingredients secs a la barreja de xocolata i mantega, assegurant-te que quedin ben coberts de xocolata.

sandi benedicta b7F8mxFgAMY unsplash
Els fruits secs li donaran un toc cruixent / Foto: Unsplash

Incorpora el sucre llustre i el rovell

Afegeix el sucre llustre i barreja bé. Després, incorpora el rovell d'ou i unes gotes d'essència de vainilla si desitges donar-li un toc extra de sabor. Remou fins a obtenir una massa homogènia.

Forma el fuet

Col·loca la barreja sobre un tros de paper de forn i dona-li forma de cilindre, imitant l'aspecte d'un fuet. Per aconseguir una mida i gruix adequat, embolica'l al paper i pressiona'l lleugerament perquè quedi ferm. Després, refrigera'l per almenys dues hores o fins que sigui ben sòlid.

Dona-li el toc final amb sucre llustre

Una vegada fregeixo i ferm, retira el paper i empolvora sucre llustre sobre el fuet. Això simularà la floridura blanca característica del fuet real. Pots lligar-lo amb una corda per donar-li un aspecte més autèntic.

Ja està a punt per impressionar. El fuet de xocolata està a punt per servir i sorprendre els teus convidats. La seva aparença és idèntica a la d'un fuet d'embotit, però en tallar-lo, revelarà la seva deliciosa barreja de xocolata, galetes i fruits secs. Aquesta trampa és perfecta per a aquells que gaudeixen de la cuina creativa i els encanta jugar amb les expectatives visuals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!