Sense cap dubte, és el Nadal l'època de l'any en el qual més nombre i més variat repertori de dolços es concentren als aparadors de les pastisseries, però també a casa ve de gust com mai fer rebosteria. Els més petits tenen molts dies de vacances, fora fa fred i, de vegades, plou així que preparar galetes en família sembla un bon pla del qual gaudir tots. A nosaltres així ens ho sembla, i és per això que hem volgut provar i compartir una recepta de galetes que porta una estona de preparació, però que no és gaire difícil i en la qual pot col·laborar qualsevol persona de la família.

Galetes a casa
Galetes a casa / Font: Unsplash

Nadal és un moment ideal per preparar galetes a casa

Si t'animes, estem segurs que agradaran a tota la família i que gaudireu d'un dolç preparat a casa, la qual cosa sempre és entranyable.

Ingredients

  • 500 g de farina.
  • 250 g de mantega a temperatura ambient.
  • 2 cullerades de llet.
  • 250 g de sucre llustre.
  • 1 mica de sal.
  • 1 culleradeta de canyella en pols.
  • Caramels de colors.
Nadal Galeta
Nadal i galetes són sinònims durant aquestes festes / Foto: Unsplash

Elaboració:

  • En un bol gran, barregem bé la mantega amb la llet, la canyella, la mica de sal i el sucre llustre fins que quedin completament integrats.
  • Tamisem la farina i a poc a poc l'anem afegint a la barreja anterior fins que quedi ben integrada i tinguem una massa homogènia. La dividim en tres parts d'igual mida, les emboliquem en paper film i deixem refredar a la nevera durant uns 40 minuts.
  • Traiem una de les porcions i l'estirem fins a aconseguir un gruix d'uns 4 mm. Amb ajuda d'un tallador anem donant forma a les galetes i amb un altre de més petit buidem el centre. Amb ajuda d'un escuradents, fem un orifici en un extrem de la galeta.
  • Les anem dipositant en una safata per a forn sobre paper d'enfornar. En el centre de la galeta col·loquem un caramel.
  • Continuem tallant galetes fins a completar la safata. Una vegada plena, la deixem a la nevera uns 10 minuts abans d'enfornar, com més fredes estiguin abans d'enfornar, millor mantindran la forma.
  • Enfornem a 180 °C durant 12 min o fins i tot que les vores comencin a daurar-se. Continuem preparant galetes mentre ens quedi massa.
  • Una vegada enfornades, deixem refredar per complet abans de separar-les del paper, perquè el caramel solidifiqui bé. Una vegada fregeixis, els lliguem un llaç o cordeta i llistes per decorar l'arbre.
  • NOTA: Les galetes ens aguanten perfectament diversos dies, fins i tot setmanes si les guardem en una capsa tancada hermèticament, però no és recomanable consumir-les després d'utilitzar-les de decoració.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!