El poble d'Estamariu (Alt Urgell) s'omplirà aquest cap de setmana d'art i cultura en el marc de la segona edició del Festimariu. El certamen posa enguany l'accent en la promoció del sentiment de pertinença a la comunitat, amb un mural de grans dimensions fet a partir d'un 'trencadís' de retrats dels veïns de la localitat i que es pot veure a la plaça de la Font Vella. A banda, l'exposició col·lectiva 'Pirineus', instal·lada a l'Espai Joan Planes, planteja un diàleg entre els artistes que la conformen i vint escriptors, els quals descriuen les seves obres en unes postals. Des d'aquest divendres i fins diumenge s'han programat més d'una vintena d'activitats, des de concerts i tallers a mostres d'artesania i gastronomia, entre d'altres.

Festa gastronòmica als Pirineus

Estimariu es converteix durant tot el cap de setmana en l'epicentre artístic, cultural i gastronòmic dels Pirineus. A la plataforma Codetickets es poden reservar les activitats del certamen, tant les culturals com les gastronòmiques. Algunes de les més destacades són un bany de bosc guiat per Teresa Ruiz o un tast de formatges que anirà a càrrec de Judit Carreira (Formatges de l’Abadessa), que es durà a terme gràcies a la col·laboració de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. A més, durant el cap de setmana hi haurà una mostra gastronòmica a la plaça de l’Ajuntament d’Estamariu. També en el marc del certamen i a l’Hotelet d’Estamariu, se celebrarà la primera trobada dels vetlladors acreditats del projecte Camina Pirineus. També s’oferirà una visita guiada a l’església de Sant Vicenç per part de l’escriptor Albert Villaró. Altres de les activitats programades consistiran en un taller de serigrafia, a càrrec del Taller Tartera de la Seu d’Urgell, així com l’estrena del curtmetratge sobre el Casal d’Estiu d’Estamariu, que es podrà veure a Cal David.

Una oportunitat ideal per gaudir de la natura i el món rural de la mà de la gent de la comarca

La segona edició del Festimariu està organitzada per la Fundació Planes Corts. El seu president, Joan Planes Vila, ha volgut remarcar el paper que té la cultura com a «eix estratègic» dins la tasca de desenvolupament dels territoris rurals i la promoció de la identitat dels seus habitants. El certamen compta amb el suport del Departament de Cultura, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Ajuntament d’Estamariu. Una oportunitat ideal per gaudir de la natura i el món rural de la mà de la gent de la comarca amb una àmplia oferta cultural i un tast gastronòmic exquisit per obrir la porta a la meravellosa cuina de muntanya del país.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!