Ha tornat MotoGP al mític circuit Barcelona-Catalunya, a Montmeló, en la sisena cita de la temporada en territori català. Al rugir dels motors, l'olor de gasolina i l'adrenalina que acompanyen el Mundial de motociclisme se li ha unit l'experiència VIP oferta per Vilaplana càtering. Els més afortunats han pogut seguir tot el cap de setmana de motociclisme vivint una experiència única a través de la gastronomia amb més d'un centenar de degustacions de la mà de xefs amb estrelles Michelín i Sol Repsol.

Entre els aclamats cuiners que col·laboren amb l'experiència del Vilaplana càtering, que debutava en el Gran Premi de Catalunya després del seu pas per Portimao, Jerez i Le Mans, destaquen el xef català Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins, amb una estrella Michelín i un Sol Repsol, i Juanlu Fernández, del restaurant Lu Cocina i Alma, que també és premiat amb una estrella Michelín. A més, el pastisser Oriol Balaguer ha col·laborat amb una peça de 100 kg de xocolata, especial per a l'ocasió, i Jordi Roca amb un gelat en forma de roda en honor al Gran Premi.

Peça de 100kg chococolate d'Oriol Balaguer / Foto: Robert Marsà
Peça de 100 kg de xocolata d'Oriol Balaguer / Foto: Robert Marsà

Vilaplana càtering ofereix una experiència de primer nivell

Més de 200 treballadors han posat fil a l'agulla durant tot el cap de setmana per atendre les més de 1.500 persones que no han volgut desaprofitar l'oportunitat de viure una experiència única i per als 5 sentits. A més de poder viure les curses d'una altra manera, amb música d'ambient i cocktails ambientats al món del motor, així com de poder gaudir de simuladors de MotoGP per sentir-te com un pilot, els afortunats han pogut degustar més de cent elaboracions diferents, des de l'esmorzar fins al menjar, passant pel vermut.

Partint des de la idea d'oferir un producte de proximitat al client, i amb plats de la gastronomia típica de la zona, els assistents han pogut provar elaboracions com a "Canelons de rostit amb beixamel trufada" o "Mongetes del Ganxet saltades amb cansalada viada", així com el típic assortiment d'embotits i formatges, a més d'altres elaboracions com la "Picaña de vaca 'La Finca' rostida al punt", entre moltes altres propostes.

Els xefs de primera línia ofereixen les seves elaboracions als més afortunats

Els plats forts han arribat amb les elaboracions dels xefs esmentats, Rafel Muria i Juanlu Fernández. El cuiner català ha volgut unir la tradició catalana amb la innovació amb el peix com a protagonista. Així doncs, el cuiner del restaurant Quatre Camins ha creat dues elaboracions. La primera ha estat un "Espàrrec blanc a baixa temperatura, verat i puré de coliflor", i la segona un deliciós "Lingot de galete Balfego, parmentier i salsa de tonyina" que ha sorprès els comensals pel seu sabor intens.

En el cas del xef andalús, Juanlu Fernández, ens ha delectat amb un "Tartar de tonyina de l'Almadrava sobre un gaspatxo de tomàquets grocs amb ají". El cuiner del restaurant Lu Cocina i Alma també ha apostat pels sabors del mar amb un "Bacallà amb sopa de pernil i sabayón", també amb una gran combinació de sabors que ha fet les delícies dels afortunats que han pogut degustar creacions de primer nivell.

Vilaplana càtering s'ha convertit en el nou responsable de l'experiència culinària MotoGP VIP Village en els circuits europeus, en una col·laboració que s'estendrà per més enllà de cinc anys, gràcies a una experiència que no ha deixat indiferent a ningú.