Els directors del Gastronòmic Fòrum Barcelona, Josep Alcaraz i Pep Palau, han donat a conèixer les principals novetats de l’edició d’enguany durant la presentació que ha tingut lloc al restaurant AZUL Rooftop Barceloneta. L'edició d'enguany se celebrarà del 4 al 6 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona i tindrà com a lema ‘Re-pensem la restauració’. També hi han participat diversos xefs i personalitats que tindran un paper rellevant en el saló.

Una fira de referència

El Gastronòmic Fòrum Barcelona, dirigit a un públic professional, reunirà més de 350 empreses representatives de tots els segments del foodservice. Comptarà amb la participació de més de 130 ponents i acollirà una vuitantena de demostracions gastronòmiques i taules rodones. 

Nous formats de restaurant, concilació familiar, condicions de treball dignes, torns, horaris... són només alguns dels temes que es tractaran durant el Fòrum. Després de sobreviure a la pandèmia, el sector de la restauració es planteja alguns dels temes que més preocupació han generat els últims anys.

També hi haurà espai per activitats vinculades amb la cuina catalana. El Fòrum acollirà la presentació de la Regió Mundial de la Gastronomia, que l'any 2025 serà Catalunya, i s'organitzaràn diverses xerrades amb cuiners catalans.

Mostra Gastronomic Forum Barcelona 2022 / Gastronomic Forum Barcelona
Mostra de productes al Gastronòmic Fòrum Barcelona / Gastronòmic Fòrum Barcelona

Fòrum d'èxits

Es tracta d'un dels festivals gastronòmics més importants de Barcelona i una fira de referència a la ciutat. L'any passat, el Gastronòmic Fòrum Barcelona va batre tots els rècords, amb la presència de 200 petits productors d'arreu de l'estat, grans marques vinculades al sector i desenes de xefs de renom internacional que participaven de les activitats programades. El territori amb la presència més destacada, a més de Catalunya, va ser Galícia, que va portar una cinquantena de productors. 

L'edició de 2023 del Gastronòmic Fòrum Barcelona posava el focus en la preservació de la biodiversitat i en la sostenibilitat a la cuina. Saber d'on ve allò que cuinem i mengem, qui hi ha al darrere dels productes que consumim i de quina manera s'han de gestionar els residus que generem són alguns dels temes centrals de la fira. Enguany, el tema principal de la fira, sota el lema 'Re-pensem la restauració', se centrarà en la manera com evoluciona, i com hauria d'evolucionar, el sector de la restauració, en el vessant gastronòmic, però també en tot allò que té a veure amb el negoci; servei, maquinària, cartes o gestió de personal, entre molts altres temes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!