Els germans Roca són molt més que El Celler de Can Roca, el restaurant de tres estrelles Michelin ubicat a Girona i doble guanyador del Millor Restaurant del Món el 2013 i el 2015. Fa anys que va deixar de ser tan sols un restaurant -impressionant, això sí- per esdevenir un imperi amb més restaurants i endinsant-se al sector de l'hoteleria. Ara han anunciat una passa més enllà: El Celler de Can Roca obrirà a finals d'octubre el seu primer restaurant a l'estranger. Enclaustrat a la regió de Speyside, a Escòcia, la col·laboració per a aquesta primera aventura internacional ve de la mà de la destil·leria de whisky The Macallan. El nom del nou restaurant que obrirà portes portarà el nom de TimeSpirit.

El germans Roca obren el primer restaurant internacional

Així ho ha anunciat aquest dilluns a la nit en Josep Roca al marc de la Fira Gastronomika que se celebra a Sant Sebastià, al País Basc. "És un projecte amb el qual ens sentim còmodes", ha confessat. Una novetat que ha donat, i de la qual no hi ha més detalls, després de portar una altra primícia al congrés: una “boira que no es dissipa a l'aire, sinó que roman a l'aire”, una mena de vapor amb una base de glicerina que es manté al plat mentre el comensal s'ho menja. Una tècnica que apliquen a un plat inspirat a Girona, ciutat dels Roca i de la qual recorden molts dies de boira.

El Celler de Can Roca obrirà el 31 d'octubre el seu primer restaurant a l'estranger, concretament a Speyside, a Escòcia

Una quinzena d'espais diferents només als territoris de Girona, sota 8 marques diferents, que continuaran sent l'epicentre de l'activitat econòmica, gastronòmica i social dels germans Roca, amb el restaurant El Celler de Can Roca com a epicentre destacat. Just l'estiu passat, els propietaris del Celler de Can Roca —tres estrelles Michelin i lloc vitalici a Best of the Best, 'hall of fame' de The World's 50 Best Restaurants— van estrenar Esperit Roca, com a doble concepte de restaurant i hotel als afores de Girona, i al bar de vins i tapes Vii.

Els germans Roca / Foto: ACN

Més enllà de projectes dolços que permeten l'expansió internacional de la saga catalana –com la seu de Rocambolesc a Houston i algun assaig amb la botiga de Casa Cacao–, TimeSpirit es converteix oficialment el primer restaurant dels Roca fora de l'Estat Espanyol. The Macallan TimeSpirit x El Celler de Can Roca és, de fet, el nom complet del nou camí gastronòmic iniciat a un territori amb molta vinculació política amb Catalunya.

“TimeSpirit a The Macallan Estate marca el capítol següent del nostre viatge gastronòmic i el primer concepte gastronòmic del Celler de Can Roca fora d'Espanya. Més de tres dècades després de la creació del Celler de Can Roca i inspirats per la nostra llarga col·laboració de dotze anys, The Macallan Estate va ser identificat com el lloc natural per al seu debut culinari internacional”, descriu el web de la firma de whisky, que ja accepta reserves i ofereix els preus dels dos menús degustació que se serviran en aquest espai gastronòmic: al migdia, 'The lunch tasting menu' per 60 lliures (72 €); i ‘The dinner tasting menu’, per 95 lliures (113 €). Pel que fa al seu horari, obrirà de dijous a dissabte en horari de migdia i nit i els diumenges només per a dinars. L'obertura apunta a finals de mes, aproximadament el 30 o 31 d'octubre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!