Els germans Roca han anunciat l'obertura d'un nou restaurant dedicat a la seva mare. L'espai s'inaugurarà el dia 27 d'abril, dia de Montserrat, coincidint amb el nom de la seva mare. El restaurant s'ubicarà a Esperit Roca, l'espai gastronòmic que els germans van estrenar fa uns mesos a Sant Julià de Ramis. Josep Roca ha assegurat que el nou restaurant "vol ser un homenatge a la cuina de la mare" i per això el situaran a la part més elevada de la fortalesa. A més, a l'estiu preveuen obrir un espai de destil·leria al mateix complex i obriran al públic la primera planta de zona d'exposició, dedicada a totes les entitats i institucions que els han fet algun reconeixement.

Nou restaurant dels germans Roca

En l'anunci que s'ha fet avui a Girona, Josep Roca ha detallat que volen obrir un restaurant de cuina catalana, però per sobre de tot que homenatgi "la cultura matriarcal i la cuina mare". Els tres germans consideren que la cuina de la seva mare, Montserrat Fontané, és "el pilar" de la seva gastronomia, i per això han volgut que el nou establiment tingui un lloc privilegiat a la fortalesa de Sant Julià de Ramis. La data d'obertura serà, en principi, el 27 d'abril, data que coincideix amb Santa Montserrat.

Els germans seguiran avançant en el projecte del museu que hi ha a la fortalesa gironina

Exterior restaurant Esperit Roca
Complex d'edificis d'Esperit Roca, a la fortalesa de Sant Julià de Ramis. / Foto: Cedida

Per altra banda, els germans seguiran avançant en el projecte del museu que hi ha a la fortalesa gironina. Concretament, obriran la primera planta de l'espai d'exposició on es dedicarà a totes les entitats i institucions que han fet algun reconeixement als germans. Josep Roca ha destacat que la zona de museu es concep com un recinte dedicat a la gent del territori gironí i en aquesta primera planta volen "donar les gràcies" a tots aquells qui han confiat en ells. La intenció és obrir-ho al públic a partir de l'estiu.

Les últimes creacions culinàries

L'anunci dels germans Roca també ha servit per mostrar algunes de les últimes creacions gastronòmiques, entre elles un plat que encara no ha vist la llum. Es tracta d'una proposta que rememora les calçotades i que preveuen incorporar a la carta del Celler de Can Roca a partir de l'any vinent, quan torni la temporada de calçots. Es tracta d'un plat basat en calçots escalivats amb els quals es fa un puré i es barreja amb un suc de xai emulsionat. Joan Roca ha detallat que aquest suc conté "molt de gust i greix" de la carn per tal de transmetre tot el sabor de la carn a la brasa que habitualment es combina amb els calçots un una calçotada. A partir d'aquí elaboren una teula cruixent que permetrà als clients degustar el plat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!