La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer granola casolana, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Dues receptes de granola

La granola és una manera fantàstica d'acompanyar plats i productes cremosos com per exemple el iogurt. Un contrast cruixent d'allò més exquisit que elevarà les teves preparacions al següent nivell. El problema amb el qual es troben algunes persones és que moltes de les receptes de granola són amb gluten. I per a les persones celíaques o intolerants, és una llauna haver de renunciar a aquest deliciós plat. És per això que una de les dues versions de granola que et portem avui es pot fer sense gluten:

Granola sense gluten

Ingredients:

  • 1 plàtan madur
  • 100 g de flocs de civada
  • 40 g de fruita seca barrejada
  • 60 g d’oli de coco
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de canyella
  • 50 g de xocolata negra

Elaboració:

En un bol aixafem el plàtan amb una forquilla fins tenir una pasta. Afegim l’oli de coco i barregem. Ara hi posem la resta d’ingredients. Barregem bé i escampem en una safata de forn protegida amb paper de forn. Enfornem 10-15 minuts a 180ºC.

Granola Ada Parellada
Plat amb granola. / Foto: Raquel Sánchez

Es tarda més a preparar els ingredients que a fer la recepta en sí. Una base fàcil que et permet adaptar la preparació als teus gustos i quantitats

Granola amb gluten

Ingredients:

  • 100 g de civada
  • 70 g de farina
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • Sal
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 120 ml d'oli de coco
  • 120 g de mel
  • Un ou
  • 300 g de fruita seca barrejada (nous, avellanes i ametlles)

Elaboració:

Barregem tots els ingredients i escampem en una safata de forn protegida amb paper de forn. Enfornem uns 10-15 minuts a 180ºC

Com pots veure l'elaboració de la granola és molt senzilla. De fet es tarda més a preparar els ingredients que a fer la recepta en sí. Una base fàcil que et permet adaptar la preparació als teus gustos i quantitats. Pots variar alguna mesura i també substituir, afegir o treure algun ingredient al teu gust.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!