De vegades sembla que els llibres de cuina estan passats de moda. Qui voldria un receptari físic quan tenim accés a milers de receptes per internet? Aquest argument té certa lògica fins que a l'iPad li cau un raig d'oli, s'embruta de farina, o cau a terra mentre trasteges amb una olla plena d'arròs. Els llibres de cuina són llibres de batalla, eines poderoses que mantenen eternes les millors receptes de la història.

3 llibres de cuina casolana

Grans èxits d'en Rafuel

Torna en Rafuel (@rafuel55), l'influenciador gastronòmic més afable d'Instagram. Després de l'èxit del seu primer llibre, 'Les meves millors receptes', el Xef Rafa torna amb un recull dels grans èxits de la seva carrera. Preparacions clàssiques i inèdites que defineixen l'essència de la cuina casolana de tota la vida. Arrossos, carns, peixos o brous són algunes de les més de 70 receptes que Rafuel presenta en aquest llibre i que de segur us trauran la por a preparar allò que sempre heu menjat a casa: truita de patata, fricandó de vedella, bacallà amb samfaina o arròs a la cubana. Un llibre sobre cuina divertida, amable i casolana de la mà del creador gastronòmic més aclamat de les xarxes, amb gairebé un milió de seguidors a Instagram. Rafuel és una icona d'internet que demostra, amb la seva amabilitat i proximitat, que la cuina de qualitat no són només els restaurants sofisticats i els plats enrevessats, sinó que democratitzar la cuina és justament el que fa ell, acostar al públic una manera de cuinar senzilla i engrescadora.

La cuina de la memòria

Passem de la cuina a la salut. Un llibre amb menys fotos i més dades. 'La cuina de la memòria' és un llibre de divulgació científica i nutricional, un manual sobre com cuidar el cervell a través de l'alimentació. La nutricionista Anna Paré i el cuiner Pep Nogué plasmen dades, recomanacions, informació i receptes en un llibre per aprendre a cuidar-nos, i per ser conscients que allò que mengem condiciona la manera com ens sentim. Una obra que pretén conscienciar sobre la importància de l'alimentació en la salut de les persones d'una manera aclaridora. Hi ha moltes dades, i a més explicades per dos grans professionals de la salut i la divulgació que us les faran entendre de la manera més plàcida possible.

Els llibres de cuina són llibres de batalla, eines poderoses que mantenen eternes les millors receptes de la història

Cruix, els cruixents de la cuina

Jordi Parés i Mozo presenta 'Cruix, els cruixents de la cuina' una oda a la seva textura preferida i un manual de cuina únic. Parés explica diferents receptes pròpies de l'alta cuina en les quals s'apliquen sis tècniques diferents per aconseguir textures cruixents: deshidratats, fregits, sucres tecnològics, pell d'animal, amb base d'obulato i amb base de pa. Diferents receptes explicades pas a pas per aconseguir tots els tipus de cruixent que existeixen des de la cuina de casa. És un llibre que acosta l'alta cuina sofisticada al gran públic per a convertir la gastronomia contemporània en cuina casolana a l'abast de tothom.