La fase final de la Copa Amèrica és a tocar. La part més emocionant de la competició, durant la qual es posa en joc la copa, ja és aquí. Per gaudir-ho, l'organització de la Copa Amèrica ofereix un seguit de propostes gastronòmiques a la seva sala de personalitats (hospitality) a tocar del Port Olímpic de Barcelona. Aquests són els xefs amb presència a l'espai.

L'oferta gastronòmica de la Copa Amèrica

La sala de personalitats de la Copa Amèrica, l'AC37, és un espai privilegiat des del qual gaudir de les regates. Ubicat just davant el camp de competició, es tracta d'un edifici de tres plantes muntat expressament per a l'ocasió. Amb una capacitat que supera les 300 persones per planta, l'oferta gastronòmica consta de quatre menús que van rotant cada quatre dies. Vilaplana Càtering, empresa responsable del servei gastronòmic, ofereix un servei continuat entre les 12:30 h i les 19:00 h durant els dies en què se celebra la competició. Entre 70 i 100 treballadors, en funció de l'aforament previst, s'encarreguen de servir la varietat d'elaboracions proposades al públic, entre les quals destaquen la xatonada amb romesco, la gilda líquida, la gyoza de botifarra amb allioli de codony o el rotllet de vaca vella amb tartufata.

L'equip britànic s'enfrontarà amb el neozelandès en la final de la Copa Amèrica / Foto: Montse Giralt

Les pastisseries Escribà i Oriol Balaguer s'encarregaran de posar el toc dolç a una oferta gastronòmica de luxe

Xefs Michelin

Per acostar la cuina de la ciutat al públic visitant, Vilaplana porta la gastronomia de Barcelona a la Copa Amèrica de la mà de quatre grans xefs catalans: Rafel Múria (Quatre Molins, 1 estrella Michelin), Albert Raurich (Dos Palillos i Dos pebrots, 1 estrella Michelin), Fina Puigdevall (Les Cols, 2 estrelles Michelin) i Carles Gaig (Gaig Restaurant). A més, les pastisseries Escribà i Oriol Balaguer s'encarregaran de posar el toc dolç a una oferta gastronòmica de luxe.

El pis al qual estigui cada xef dependrà el dia i de la rotació del menú

La sala de personalitats es divideix en tres pisos, en dos dels quals hi haurà dues parades gastronòmiques amb els respectius xefs. És a dir, Múria i Raurich en un pis i Puigdevall i Gaig en un altre, per exemple. El pis al qual estigui cada xef dependrà el dia i de la rotació del menú. Per tastar l'oferta, els visitants hauran de tenir la polsera corresponent al pis que toqui, en funció de l'entrada que hagin comprat. Algú que només tingui accés al segon pis, només podrà gaudir de l'oferta gastronòmica dels xefs que hi hagi aquell dia al segon pis. Les entrades es poden aconseguir a través de la pàgina web oficial de la Copa Amèrica i tenen un preu a partir de 250 € amb tot inclòs (accés al catering de Vilaplana, l'oferta dels xefs Michelin, vistes de la regata etc.).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!