Quan vaig començar a veure receptes de maioneses proteiques vaig pensar per què anava a canviar la recepta de tota la vida si m'agradava el sabor i tenia molt controlat el punt perquè quedés amb la textura ideal que preferia. Però, després de veure tants vídeos i llegir tantes receptes, vaig trobar diversos motius per provar i ara tinc molts altres més per a només consumir aquest tipus de salsa.

Una de les raons principals per les quals m'he passat a aquesta recepta és perquè és molt més segura. La maionesa tradicional s'elabora amb ou cru i això no deixa d'estar exempt de certs perills. Deixar-la més temps d'estrictament necessari fora de la nevera pot provocar-nos una d'aquestes intoxicacions que et deixen KO uns dies. En portar l'ou ja cuinat, es tracta d'un aliment molt més segur, sobretot si ho vols per acompanyar un sandvitx que t'emportaràs per a un pícnic o una preparació que no consumiràs de forma immediata.

Fàcil i saborosa

Altres motius són més obvis. Que una maionesa clàssica es talli i acabin els ous i l'oli a les escombraries és un risc molt present. En aquesta no hi ha opció a equivocar-se i surt bé sempre. A més, aquest tipus de falses maioneses tenen una textura més rica i un sabor que donarà alegria a tots els teus plats. Segur que has vist moltes receptes, però jo em quedo amb la de Paufeel, una cuinera que m'encanta tant per les seves idees com per la manera tan fàcil que l'explica. En el seu compte d'Instagram, @paufeel, pots trobar la recepta amb un vídeo pas a pas.

Els ingredients d'aquesta falsa maionesa són:

  • 2 ous cuits
  • 1 iogurt de soja o natural
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • Suc de mitja llimona o rajolí de vinagre
  • Sal al gust
Sandvitx i maionesa / Foto: Pixabay
Aquesta salsa és perfecta per a sandvitxos / Foto: Pixabay

L'elaboració és senzillíssima. Tan sols cal posar tots els ingredients en un vas triturador i deixar que aquest faci el seu treball fins a aconseguir una textura cremosa. Per jugar amb la consistència de la salsa només has d'afegir més o menys oli, tal com sempre ha aconseguit la maionesa clàssica. Tal com ens explica la Paula, aquesta salsa és "perfecta per a sandvitxos, per sucar, per acompanyar patates, carns, peixos" i, per descomptat, per a amanida russa, tan saludable i que tant agrada a l'estiu.

Més proteïnes

Un altre avantatge d'aquesta maionesa és el fet d'afegir més proteïna a la nostra dieta d'una forma fàcil i saborosa. I, per a què és necessari augmentar el consum de proteïnes? Perquè són elles les que ens ajuden a crear i enfortir els músculs. I això no només serveix per als qui volen presumir d'abdominals o bíceps, uns músculs forts són essencials per a la salut. D'altra banda, les proteïnes són essencials a l'hora de reparar cèl·lules i produir cèl·lules noves.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!