Les patates fregides són un bàsic tant perquè agraden a tots com pel fet que queden bé amb qualsevol plat. Qui pot resistir-se a unes bones patates fregides? De fet, hi ha receptes que exigeixen unes patates fregides i de no ser així el plat queda buit, trist i sense aquest toc que ho faria irresistible. Impossible menjar-se un filet sense la seva ració de patates al seu costat, per no parlar d'aquell ou ferrat que demana a crits que es trenqui el rovell només amb una patata fregida. Sí, és possible fer patates fregides sense oli utilitzant diversos mètodes que resulten en un plat més saludable. Aquí et deixem algunes opcions perquè en prenguis nota.

Fer patates fregides sense oli

Al forn

Els ingredients amb aquest mètode són les patates, sal i espècies al gust. Les instruccions per a l'elaboració són, en primer lloc, preescalfar el forn a 200 °C. Rentar i pelar les patates, si ho prefereixes, després tallar-les en tires primes. Col·locar les tires de patata en una safata per enfornar folrada amb paper pergamí. Empolvorar sal i les espècies preferides sobre les patates. Fornejar durant 20-30 minuts, voltejant-les a la meitat del temps, fins que estiguin daurades i cruixents.

Patates fregides / Foto: Freepick
Patates fregides sense oli / Foto: Freepik

Amb la fregidora d'aire

Els ingredients amb aquest mètode són les patates, sal i espècies al gust. El primer pas consisteix a preescalfar la fregidora d'aire a 180 °C. Rentar i pelar les patates, si ho prefereixes, després tallar-les en tires primes. Col·locar les tires de patata a la cistella de la fregidora d'aire en una sola capa. Empolvorar sal i les espècies preferides sobre les patates. Cuinar durant 15-20 minuts, agitant la cistella a la meitat del temps, fins que estiguin daurades i cruixents.

Tres tècniques diferents de fer patates fregides sense oli: al forn, amb la fregidora d'aire i al microones

Al microones

Finalment, continuem evitant l'oli, emprant només patates, sal i espècies al gust. Les instruccions en aquest cas són rentar i pelar les patates si ho prefereixes, després tallar-les a rodanxes molt primes (pots fer servir una mandolina per a més precisió). Col·locar les rodanxes de patata en un plat apte per a microones folrat amb paper pergamí, sense que se superposin. Empolvorar la sal i les espècies preferides sobre les rodanxes. Cuinar al microones a alta potència durant 3-5 minuts, observant de prop per evitar que es cremin. El temps exacte pot variar depenent del microones i el gruix de les rodanxes.

Cadascun d'aquests mètodes et permetrà gaudir d'unes patates fregides, cruixents i delicioses sense necessitat d'afegir-hi oli, convertint-les en una opció molt més saludable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!